Dagens avsnitt av Gift vid första ögonkastet

Det spekuleras mycket kring dagens avsnitt av Gift vid första ögonkastet där ett av paren väljer att avbryta experimentet. SVT vill därför klargöra några saker.

När det stod klart att situationen var påfrestande för deltagarna Jim och Linnea vidtogs åtgärder. De fick på var sitt håll frågor om hur de ville gå vidare. Båda var tydliga med att de ville fortsätta i programmet och båda såg fram emot att vara med på parhelgen.

Produktionen beslutade att paret skulle ses hos experten Kalle Norwald efter helgen för att bestämma om de ville fortsätta i programmet. Det är tydligt för den som ser mötet mellan paret och Kalle att situationen är känslig och det är modigt av paret att så öppet berätta om sina upplevelser. Det nåddes en gräns när det kom till intimitet och de valde att bryta. Det hade uppstått situationer de inte mådde bra av i relation till varandra.

Det finns ingen formell anklagelse, det måste alla som nu spekulerar kring parets uppbrott förhålla sig till. SVT kommer inte att kommentera detta på annat sätt än paret själva gör i programmet.

SVT välkomnar diskussioner om programmet och SVT:s agerande. Men vi vädjar att det görs med respekt för de medverkande.