Vi lever i spännande och utmanande tider. Flödet av information växer dramatiskt. Men detsamma gäller flödet av desinformation och rykten. Och det leder till att behovet av opartisk och saklig information, av public service, aldrig har varit större än nu.  

Sverige är ett land där debatten polariseras och vi vet från andra länder att polarisering ofta utmanar förtroendet för medierna. På SVT möter vi det på samma sätt som vi alltid har gjort - med ett träget och gediget journalistiskt arbete. SVT gör utbud för alla i Sverige och det är viktigt för förtroendet att vi är öppna och transparenta med hur vi jobbar. 

Public service rymmer en bredd med många olika typer av program. Från Bolibompa för de allra minsta till kulturupplevelser från alla Sveriges scener. Från Melodifestivalen till sportsändningar som får hela Sverige att hålla andan. När många i Sverige tittar samtidigt och delar samma upplevelse bidrar det till en känsla av gemenskap, vi delar både allvar och skratt.   

Varje dag, varje timme, varje sekund är våra nyhetsredaktioner i gång. SVT har redaktioner över hela Sverige och oavsett var du bor vill vi granska, skildra och debattera de frågor som är riktigt viktiga för dig. Det gäller både frågor som är väl kända av alla och sådant som vi får gräva fram, som någon vill dölja. 

Du ska kunna ta del av SVT:s utbud när du vill och på det sätt som passar dig bäst. Ungefär nio av tio svenskar använder SVT varje vecka. De allra flesta tittar både på tv-kanalerna och SVT Play. Kanske utmanar du dig själv i På spåret via vår Duo-app? Kanske följer du våra dramaserier via SVT Play? Eller tycker du att Aktuellt klockan 21.00 är en helig tid? Oavsett vilket så är du lika viktig för oss. 

Varmt välkommen till hela Sveriges television!

Hanna Stjärne, vd

PS – Du kan alltid kontakta oss här. Vi vill gärna veta vad du tycker och tänker. Länk till annan webbplats.