Tekniken som lyfter tittarupplevelsen

SVT och produktionsbolaget Filmlance såg möjligheterna i den senaste generationen audiovisuell teknik och krokade arm. Nu bjuds publiken på en mer engagerande bild- och ljudupplevelse i SVT Play.

TV-serien Taelgia finns på SVT Play

Serien Taelgia Länk till annan webbplats. är först ut att uppgraderas med den senaste generationen av HDR ihop med Dolby Vision och Dolby Atmos i SVT Play. En kombination av förstärkt bild- och ljudkvalitet för en uppslukande närvaro och ett omslutande ljud som erbjuder en mer engagerande TV-stund.

SVT har varit redo för tekniken ett tag, men kedjan bakom kräver omsorgsfullt finlir. I december smög vi i gång och rullade ut det första avsnittet. Kort därpå var kompatibilitetsläget säkrat och samtliga avsnitt uppdaterade i SVT Play.

Bakom den uppdaterade publiceringen av Taelgia ligger ett koncist samarbete mellan SVT och Filmlance. Parallellt med att programmakarna har kunnat öka sin förståelse för de tekniska detaljerna och fått större utrymme att utforska olika kreativa idéer inom ramen för vad som är tekniskt möjligt, har noggrann avvägning och granskning av tekniska detaljer från postproduktion till uppspelning lett fram till en lyckad feature.

Ur ett konsumentperspektiv har majoriteten av dagens skärmar stöd för att hantera uppspelning av denna typ av audiovisuell teknik, men inte alla! Marknadens produktutveckling går fort och styrs av både efterfrågan och tekniska framsteg. Exempelvis har framväxten av högupplösta skärmar blivit normen. Samtidigt har ljudtekniken utvecklats och många skärmar är nu utrustade med avancerade ljudsystem, inklusive inbyggda högtalare och stöd för olika ljudformat.

SVT finns för hela Sverige. Och ibland, som i det här fallet, lite extra för den kräsen tittare. I framtiden ser vi fram emot att publicera mer innehåll med dynamiskt omfång som fortsätter engagera och skapa en riktigt god tittarupplevelse.

Vill du vara med och fortsätta skapa den bästa tittarupplevelsen genom ny teknik? Just nu söker vi bl.a. utvecklare och systemtekniker. Läs mer här Länk till annan webbplats..