Underhållande kunskap i SVT:s nya familjeprogram Underdogs

I nya underhållningsprogrammet Underdogs tävlar sju kända svenskar med sina hundar i en av Sveriges största hundsporter – agility.

Anders Bagge, Dogge Doggelito, Johanna Lind Bagge, Theodor ”Theoz” Haraldsson,  Nicole Falciani, Klara Doktorow, Christian ”Kicken” Lundqvist 

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

De coachas av Eva Marie Wergård, en av Sveriges främsta agilitycoacher och hon är även jury tillsammans med Semir Ajanic som tävlar i agility på landslagsnivå. Samtidigt som vi sänder Underdogs gör vi också Hundskolan, en specialserie på SVT Play där vår expert Eva Marie Wergård lär ut de bästa knepen inom agility till Sveriges alla hundägare.

Det finns idag cirka 790 000 hundägare och nästan 1,1 miljoner hundar i Sverige och hundägandet ökade dramatiskt under pandemin. Sporten agility blir alltmer populär i Sverige, det är en lättsam och underhållande sport. Ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som hundägaren och publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare.

Genom att göra underhållning av hundägarperspektivet där kända svenskar visar sina bästa tips, men även bjuder på sina minst slipade förmågor att coacha och leda sin hund så hoppas vi på att bjuda på underhållande kunskap för både barn och föräldrar.

Det blir många skratt och dråpliga situationer längs vägen, men med agilitycoachen Eva Marie så är kunskapen en given del i varje moment under hela serien. Om våra deltagare inte lär sig leda sin hund rätt så kommer de få svårt att vinna. Vem som vinner återstår att se men vägen dit bjuder på underhållning, värme, skratt och lärande!

Anton Glanzelius, beställare underhållning, livsstil och humor SVT

Om serien Underdogs:

Allt kan hända när sju kändisar och deras hundar intar agilitybanan med målet att vinna Underdogs 2023. Programledare är Anis Don Demina och de modiga deltagarna är:
Anders Bagge med hunden Sonja
Dogge Doggelito med hunden Vikingo
Johanna Lind Bagge med hunden Julia
Theodor ”Theoz” Haraldsson med hunden Zoe
Nicole Falciani med hunden Frank
Klara Doktorow med hunden Liz
Christian ”Kicken” Lundqvist med hunden Velvet

Premiär på SVT Play fredag 17 mars och SVT1 lördag 18 mars 20.00

Om agility:

Det genomförs cirka 130 000 agilitystarter på tävlingar från Ystad i söder till Kiruna i norr och år 2025 ska Sverige arrangera agility-VM. Agility är tydligt en del av Sveriges föreningsliv med lokala klubbar som tävlar utanför rampljuset, utan stora sponsorer över hela Sverige. Det finns ingen industri eller reklamaffär som driver sporten. Det gör svenska folket själva. Det görs på eget initiativ, av lust och intresse. Alla hundar kan vara med och träna agility så länge de tycker det är roligt och inte har några fysiska skador eller handikapp. De flesta hundar är byggda för att röra på sig och att springa på en agilitybana ger både variation och motion för hunden.