"En mästerlig sportsommar i SVT"

Det är semestertider och SVT Sport håller både sommaröppet och full fart. Från midsommar och en bit in i september sänder SVT Sport från sex världsmästerskap, 13 Europamästerskap samt SM-veckan med 280 blivande svenska mästare.

Gillar man sport i tv är detta en riktig supersommar. SVT Sport sänder direkt, i stort sett varje dag, under elva veckor från 18 olika sporter. Här är några av sommarens många blågula höjdare i SVT:

· Sprint-VM i orientering Länk till annan webbplats.. Mästerskapet startade i söndags med VM-guld direkt till Sverige och stort intresse i tv.

· SM-veckan från Linköping. Länk till annan webbplats. Vi sänder runt 90 timmar från SM-veckan där 280 mästare i 31 olika idrotter ska koras. En av årets nyheter är kvällsprogrammet med Mats Nyström, där vi summerar tävlingsdagen med höjdpunkter och gäster – på lördag dyker exempelvis författaren Mons Kallentoft upp i studion.

· Fotbolls-EM. En riktig sommar innehåller ett fotbollsmästerskap. EM har premiär den 6 juli och Sverige går in som favoriter. Vi delar evenemanget med TV4 och finalen ser ni i SVT. Allt om EM och alla sändningstider hittar ni här. Länk till annan webbplats.

· Friidrotts-VM. Armand Duplantis och Daniel Ståhl går in som storfavoriter i VM som avgörs i Eugene, USA, 15–24 juli. SVT direktsänder allt och summerar varje kväll det bästa som hänt i ett magasin. Höjdpunkter från mästerskapet kommer också att finnas i SVT Play varje morgon när finalpassen är klara.

· EM-veckan. Mellan 11–21 augusti avgörs nio Europamästerskap i München under paraplynamnet EM-veckan. Sverige har flera goda medaljchanser, bland annat i friidrott, bordtennis och beachvolleyboll. EM-veckan blir det största sportevenemanget i Tyskland sedan sommar-OS 1972.

· VM i ridsport. Det blir ett jätteevenemang när VM i dressyr, hoppning, voltige och paradressyr avgörs i Danmark. SVT gör en storsatsning på VM och inför mästerskapet kan du också se tävlingar från Nations Cup i SVT, inte minst sommarklassikern Falsterbo Horse Show.

· Hockey-VM x 2. Junior-VM för killar ställdes in i vintras på grund av covid. Nu ska mästerskapet i stället avgöras 9–20 augusti. Spelorten är Edmonton, så räkna med en hel del tv-tittande nattetid. Vi på SVT delar mästerskapet med Viaplay. JVM följs sedan av VM för damer i Danmark, 26 augusti-4 september. Damkronorna är tillbaka i A-gruppen och ni ser alla Sveriges matcher, semifinaler, bronsmatch och final i SVT.

– Med mycket mera. Utöver detta direktsänder vi också U19-EM i fotboll, VM-kval i basket, finalen i Silver League i volleyboll, rally-VM, EM i orientering, sim-EM från Rom, Diamond League i friidrott, Bauhausgalan, Folksam GP, Cykelvasan, Vårgårda linjelopp, Fotbollsstudion, SM i friidrott och Skaftö Open i golf. Missa inte heller EM-stjärnorna, vår nedräkning mot EM i fotboll där ni får träffa några av landslagets främsta spelare.

Missa inte heller nyhetsbevakningen i SVT Sport-appen och alla höjdpunktsklipp som finns i SVT Play. Och självklart kör Sportnytt och Sportspegeln också på under hela sommaren.

En härlig sportsommar önskar jag er alla!