Premiär för Utrikesbyrån och mer Utrikes på SVTPlay

Du som är intresserad av att veta mer om vad som händer i världen får nu helt nya möjligheter. Dels startar vi ett nytt program, Utrikesbyrån, dels samlar vi vårt material från världen under Utrikes på SVT Play.

Programledaren Johan Ripås med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse. Foto: wundervisuals

Ikväll (4 mars) startar SVTs nya program Utrikesbyrån. Här samlas varje vecka sakkunniga personer kring ett utrikesämne. Och för att citera programledaren: Inget ämne är för litet eller absurt. Programmet kommer att synliggöra skeenden genom att stanna upp vid sådant som annars ofta passerar förbi i nyhetsfloden och vi lovar samtal som kommer präglas av stort engagemang och genuin vetgirighet. Och vem är då programledaren, undrar den vakne? Johan Ripås, SVTs mångårige Afrikakorrespondent, med gäster kommer varje vecka att göra oss lite mer insatta i vad som händer i världen.

Utrikesbyrån är en av flera förändringar i SVTs utrikesbevakning i år. De längre genomarbetade reportagen som tidigare rymts i programmet Korrespondenterna kommer att publiceras i SVT Play och SVT Nyheter. Samtidigt har vi utökat vårt korrespondentnät med en klimatkorrespondent och en techkorrespondent för kraftsamla kring några av de frågor som just nu har stark bäring på samhällsutvecklingen.

Världen angår oss mer än någonsin. Globaliseringen är så genomgripande att vi för att förstå vad som händer i Sverige måste förstå vad som händer i andra länder - vare sig det handlar om ett virus, klimat eller migration. Under rubriken Utrikes i SVT Play samlar vi nu vårt utrikesmaterial. Här finner du unika utrikesdokumentärer och engagerande reportage om aktuella globala frågor och nyhetshändelser. Vad sägs om en ny dokumentär om Coronaviruset, den fascinerande dokumentärserien ”Vem kan utmana Trump” i sex delar och filmen ”Brexit – slutstriden” för att ta några aktuella exempel. En bra plats för de i SVTs publik som vill hålla sig uppdaterade och fördjupa sin kunskap om omvärlden. Och naturligtvis kommer du även hitta Utrikesbyrån där.

  • PUBLICERAD 4 Mar 2020 - 10.01