Bästa mannen breddar synfältet

Hur är en bra man? Det finns lika lite ett självklart svar på den frågan som på frågan om hur en bra kvinna är. I dag är det premiär för ”Bästa mannen” – en samhällsserie i tre delar.

Fredrik Önnevall Foto: Mattias Ankrah/SVT

Den som väntar på det rätta svaret kommer bli besviken. Via frågor som föräldraskap, intimitet, våld, biologi och sexualitet breddas synfältet och vi får en uppdaterad och framåtsyftande förståelse av vad maskulinitet kan vara - och spektrumet är stort om vi tillåter det.

Serien har gjorts av SVT:s samhällsredaktion i Malmö och programledare är Fredrik Önnevall, som lånar ut sig själv som utgångspunkt i utforskandet. Fredriks reporterblick är som vanligt i det närmaste naken och den ser långt, mycket långt.

Svaret på frågan om vad som är en bra man är upp till den som vill svara. Men titta gärna och hämta inspiration till svaret – det här en serie som vi hoppas öppnar diskussionen och inte stänger den. Särskilt som offentligheten inte rymmer lika många diskussioner om manlighet som den gör om jämställhet med perspektiv på kvinnan i relation till mannen.

Välkomna att se premiäravsnitten i SVT1 ikväll kl. 21 eller alla delarna i SVT Play redan nu. Länk till annan webbplats.

  • PUBLICERAD 12 Okt 2017 - 09.54