Tack alla som fikat med SVT!

Fika-träffarna blev värdefulla, kanske framför allt för att vi tog oss tid att verkligen lyssna, och för att vi förstod det vi egentligen alltid vetat: Att riktiga möten med människor som vill tala, alltid i någon mening överträffar alla de rapporter och mediaanalyser vi dagligen tar del av.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vi vill fortsätta, i vilken form vet vi inte ännu, men det var ett ovärderligt sätt för oss att lära.Vi insåg bättre än tidigare hur olika människors behov är och vi insåg att vi måste möta dem på väsensskilda sätt. Vi måste tala om var vi finns och hur man tar del av oss. Det var slående hur många som inte kände till vad vi gör digitalt och som blev uppriktigt glada när de upptäckte Sportens och Nyheternas appar. Andra tyckte vi satsar för mycket digitalt när de bara vill titta på linjär tv. Både i storstäder och på landsorten fanns en längtan efter att veta mer om hela Sverige. Många ansåg att vi övervärderade sport och nyheter från Stockholm. Många efterfrågade konstruktiva nyheter där vi inte bara berättar om missförhållanden utan också blickar framåt och beskriver hur problemen kan övervinnas.

Vi har lämnat möten omtumlade och fyllda av anspråk. Vi vill så gärna vara relevanta, och vet att det finns en kärlek till SVT som vi varje dag måste bevisa att vi förtjänar.

Tack för att ni fikade med oss.

SVT Nyheter och Sport har skapat ett kompendium med insikterna från vårens fikamöten Det kommer vi under maj-juni månad 2017 att skicka som tack till alla grupper vi har besökt.

Här kan du klicka för att se kompendiet. Länk till annan webbplats.