Kraftig ökning för SVT Play i sommar

SVT Play ökade med 24 procent i sommar jämfört med förra sommaren sett till måttet unika webbläsare och tittartiden online ökade med drygt 30 procent.

Pernilla Wahlgren med Hooja under Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren med Hooja under Allsång på Skansen

Reality och drama har länge varit populärt på SVT Play men i sommar dök Allsång på Skansen upp som en raket. Programmet ökade med hela 100 procent jämfört med förra året. Från ett genomsnitt på ungefär 100 000 i onlinerating till 200 000 och ett par avsnitt är till och med uppe på nästan 300 000. Detta samtidigt som tittningen i BC inte har minskat utan också den ökat i vissa fall.

— Vi har gjort flera förändringar i Allsång på Skansen i år - vi vill att alla generationer ska lockas av Allsången. Det här är ett tecken på att vi lyckats, eftersom vi vet att den yngre publiken gärna väljer SVT Play före tablålagd tv. Men så är det säkert också en Pernilla-effekt vi ser! Det är jättekul att så många har tittat på SVT Play. Vädermässigt var det ju en ganska trist sommar och då är jag extra glad att SVT kunde göra den lite mer underhållande, säger Eva Beckman, programdirektör SVT.

Mest sett var realityserien Gift vid första ögonkastet där de två sista avsnitten hade över en halv miljon visningar i SVT Play i juni. Men Ett fall för Vera, Happy Valley var också populära program på SVTPlay i sommar.