John Granlund ny säkerhetsreporter på SVT Nyheter

SVT förstärker bevakningen av säkerhetsläget i världen. John Granlund tillträder en nyinrättade tjänst med ansvar för bevakning av hybridhot och säkerhetsfrågor.

I det dramatiska världsläget som råder med en fortsatt rysk aggression, kärnvapenhot och ökad risk för cyberattacker har SVT förstärkt bevakningen av säkerhetsläget i världen på flera sätt Länk till annan webbplats..

En ny tjänst med ansvar för bevakning av hybridhot och säkerhetsfrågor har inrättats. Nu är det klart att det blir John Granlund, reporter på Aftonbladet, som får den tjänsten.

John Granlund har arbetat på Aftonbladet i elva år, bland annat på samhällsredaktionen med fokus på politik och försvarsfrågor samt på kriminalredaktionen. Han tillträder tjänsten 1 april.

Nyligen har tre nya korrespondenter utsetts, även det som ett led i satsningen på journalistisk bevakning av kriget i Ukraina och det svåra säkerhetsläget. Elin Jönsson och Bengt Norborg Länk till annan webbplats. är SVT:s korrespondenter med ansvar att bevaka kriget i Ukraina. Christoffer Wendick blir SVT:s nya Europakorrespondent Länk till annan webbplats. med fokus på europeisk säkerhetspolitik. Han är placerad i Berlin.