Ny korrespondent med fokus på europeisk säkerhetspolitik

Christoffer Wendick blir SVT:s nya Europakorrespondent med fokus på europeisk säkerhetspolitik. Detta är ett led i SVT:s satsning på utökad bevakning till följd av kriget i Ukraina. Wendick kommer att baseras i Berlin.

Christoffer Wendick Foto: SVT

Christoffer Wendick. Foto: SVT

- Putins krig har satt strålkastarljuset på det utsatta läget för länderna runt Östersjön och Centraleuropa. Att få berätta och förklara hur människor och regeringar i de här länderna rustar sig på olika sätt för att klara den här krisen känns oerhört viktigt, säger Christoffer Wendick.

SVT:s bevakning av Ukrainakriget förstärks och fördjupas också av två Ukrainakorrespondenter som ska varva uppdraget på plats i Ukraina med Kiev som bas. Dessutom tillkommer en ny journalistgrupp med expertkompetens som ska granska uppgifter från Ryssland och Ukraina. Inom kort förstärks även direktrapporteringen online.

-Jag är glad att just Christoffer vill ta sig an den här uppgiften. Han har som få förmågan att gestalta komplexa politiska frågor, han kan få politik att leva också i reportagets form, säger utrikeschef Pia Bernhardson.

Christoffer Wendick har tidigare varit Europakorrespondent för SVT, men då med Bryssel som bas. Nu kommer han tillsammans med nuvarande Brysselkorrespondent, David Boati, fördjupa rapporteringen från Europa. Christoffer är uppvuxen i Malmö och i småländska Aneby.


Här kan du läsa med om hu SVT förstärker bevakningen av kriget och säkerhetskrisen i världen. Länk till annan webbplats.