Nergiz Nora Westerbergh ny digital programchef på SVT Nyheter

Nergiz Nora Westerbergh har utsetts till ny digital programchef på SVT Nyheter och Sport.

SVT Nyheter är Sveriges snabbast växande digitala nyhetsaktör och som digital programchef ansvarar Nergiz Nora Westerbergh för övergripande strategier och mål för fortsatt utveckling.

- Nergiz kombinerar ett redaktionellt driv med en djup förståelse för dataanalys och digital produktutveckling. Hon är dessutom en klok ledare med erfarenhet både från riks-och lokalredaktioner. Jag är väldigt glad för rekryteringen, säger Anne Lagercrantz, divisionschef för SVT Nyheter och Sport.

Förutom ett övergripande ansvar för strategier och mål ansvarar den digitala programchefen för att säkra uppföljning och lärande på redaktionerna runt om i landet. Programchefen ansvarar också för projekt som exempelvis att utforska nyhetsutbudet i SVT Play.

- SVT Nyheter har en väldigt stark och viktig position som digital nyhetsförmedlare, jag ser verkligen fram emot att få ansvara för det fortsatta arbetet med våra strategier och mål. Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb! Under min tid på SVT har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med olika delar av nyhetsdivisionen och utvecklingsavdelningen och är så imponerad över kompetensen, utvecklingsdrivet och publikfokuset som finns i alla delar av verksamheten. Vi har en utmanande och rolig tid framför oss, säger Nergiz Nora Westerbergh.

Nergiz Nora Westerbergh kommer att ingå i nyhetsdivisionens ledningsgrupp och är direkt underställd SVT Nyheter och Sports divisionschef Anne Lagercrantz. Hon samarbetar nära med utvecklingsavdelningen SVTi samt programcheferna för SVT:s Samhällsutbud i Stockholm, Riksnyheter, Lokala nyheter och Minoriteter samt SVT Sport.

Nergiz Nora Westerbergh efterträder Kristian Lindquist som är ny strategichef på SVT.