Lilla Aktuellt får hederspris

Igår presenterades vinnarna i Stora kommunikationspriset som delas ut av Sveriges kommunikatörer. Lilla Aktuellt fick årets hederspris för att de i turbulenta tider har etablerat sig som en pålitlig trygghet.

Lilla Aktuellts programledare Nora Fazel Abdollatif och Kristoffer Fransson tog emot priset tillsammans med programmets projektledare Josephine Keyser Hattevig. Foto: Nathalie Malic

– Vi är jätteglada för det här priset och att vårt arbete uppmärksammas. Hela redaktionen jobbar hårt för att Lilla Aktuellt alltid ska innehålla angelägna ämnen för Sveriges alla barn och att vi hela tiden ska finnas där barnen finns. Vi har en ständig dialog med dem, om vad som händer i deras värld och vilka ämnen de vill att vi ska ta upp - den kommunikationen är viktigast av allt för oss, säger Josephine Keyser Hattevig projektledare för Lilla Aktuellt.

Lilla Aktuellt är ett framgångsrikt samarbete mellan UR och SVT. Förra året firade produktionen sitt 30-årsjubileum.

– Det är hedrande och välförtjänt att Lilla Aktuellt får denna utmärkelse för sitt innovativa och målgruppsnära journalistiska arbete. Det är särskilt roligt att detta kommer nu efter Lillas 30-årsjubileum, vilket ytterligare sätter ljuset på redaktionens viktiga jobb genom åren- med barnen i fokus”, säger Matz Lundin, exekutiv producent på UR.

Juryns motivering:

”I turbulenta tider har Lilla Aktuellt etablerat sig som en pålitlig trygghet. Genom att närma sig både föräldrar och barn på många plattformar lyckas de lyfta både lekfulla och svåra ämnen på ett tydligt, innovativt och lättillgängligt sätt. I en era där närvaro på många kanaler är avgörande för att nå sin målgrupp, har Lilla Aktuellt framgångsrikt spridit sitt budskap och anpassat innehållet för olika medieplattformar. De har förnyat sin verksamhet samtidigt som de har bibehållit sitt förtroende och mediala utrymme.”

Stora kommunikationspriset delas ut i sex kategorier och går till personer och verksamheter som gjort anmärkningsvärda insatser inom kommunikation under det senaste året.