SVT Nyheter förstärker inrikesbevakningen med tre nya reportrar

SVT Nyheter rekryterar tre nya reportrar till inrikesgruppen. Sofia Yohannes blir inrikesreporter med inriktning mot integrationsfrågor. Nya politikreportrar blir Karolina Skoglund och Kristoffer Törnmalm. Alla tre blir viktiga förstärkningar i SVT:s bevakning av valet 2022.

Sofia Yohannes, Karolina Skoglund och Kristoffer Törnmalm

- Jag är väldigt glad och nöjd över att den här topptrion förstärker vår inrikesredaktion inför valåret. Tillsammans kommer de bidra med nya perspektiv och en vass och initierad politik- och samhällsbevakning, säger Kiki Bek, inrikeschef på SVT Nyheter.

Sofia Yohannes ska arbeta som inrikesreporter med fokus på integrationsfrågor. Hon har det senaste halvåret varit reporter på SVT:s Agenda. Sofia Yohannes har tidigare även arbetat i inrikesgruppen på SVT Nyheter och på Expressen. Hon har kandidatexamen i journalistik från California State University Northridge och mastersprogrammet i journalistik, JMK Stockholms universitet. Hon tillträder sin tjänst den 12 juli.

Karolina Skoglund ska arbeta som nyhetsreporter med fokus på politik. Hon har bland annat varit politik- och grävreporter på Expressen samt programledare för politikmagasinet "Bara politik" i Expressen TV. Karolina Skoglund har återkommande visat att hon har förmågan att visa hur politiska beslut påverkar människor i deras vardag. Hon tillträder 11 augusti.

Kristoffer Törnmalm ska arbeta som nyhetsreporter med fokus på politik. Han har varit politikreporter på Expressen, DN och nu senast under flera år på tidskriften Fokus. Kristoffer har ett skarpt sinne för nyheter och är en skicklig berättare. Han kan förklara komplicerade samband och förmedla initierade interiörer från politikens inre liv. Kristoffer Törnmalm tillträder 1 september.