Genreutbud

Nyheter

SVT Nyheter är Sveriges största nyhetsredaktion och bevakar lokala, nationella och globala händelser dygnet runt. SVT har 48 lokala redaktioner i Sverige och korrespondenter och utsända över hela världen. Undersökningar visar att publiken har högst förtroende för SVT av alla medier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och det är till SVT man vänder sig vid allvarliga nyhetshändelser och kriser. SVT Nyheters utbud finns online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i nyhetsprogram i tv.

Samhälle

SVT:s samhällsutbud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. granskar, avslöjar, förklarar, kommenterar och skildrar. Det stimulerar till debatt genom att ge flera perspektiv och bidrar därmed till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta.

Minoriteter

Dokumentär

SVT:s dokumentärer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är uppskattade och efterfrågade av publiken. På SVT Play finns hundratals dokumentärer. Kategorin Dox Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlar några av världens mest omtalade dokumentärer, i K Special Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visas varje vecka högkvalitativa kulturdokumentärer från Sverige, Norden och resten av världen. Redaktionen Dokument inifrån gör ständigt avtryck i samhällsdebatten med genomarbetade dokumetärserier. Och så finns alltid Tom Alandhs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Åsa Blanks Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. älskade dokumentärfilmer att se på SVT Play.

Fakta

SVT:s faktautbud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vill ge kunskap, inspiration och insikt om samtidens många frågor. Inom genren görs program om hälsa, vetenskap, historia, miljö, livsåskadning med mera.

Kultur

SVT:s kulturutbud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. rymmer allt från dagliga kulturnyheter till fördjupande dokumentärer. SVT producerar kulturprogram för den specialintresserade kulturpubliken och också för den som är nyfiken på kultur och vill lära sig mer eller få nya upplevelser.

Underhållning

SVT både vårdar och utvecklar folkkära kronjuveler och skapar nya programformat inom underhållning. Ambitionen är att engagera, roa och skapa gemensamma tv-upplevelser. Genren är bred - allt från lättsam underhållning, frågesport till humor och satir.

Livsstil

Livsstilsgenren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. handlar om allt från mat, bostad, heminredning, trädgård, husdjur, resor, hälsa, träning till relationer och kärlek. I livsstilsprogrammen finns både förströelse och kunskap att njuta av.

Sport

Barn och unga

SVT ska erbjuda ett utbud som roar, ger insikter och speglar barn och ungas varda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.g. Alla Sveriges barn och unga ska känna igen sig i utbudet. SVT vill öka barnens kunskaper och ge dem självförtroende att själva kunna ifrågasätta.

Dramaserier och film

SVT har en bred repertoar av tv-serier, dramatik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och filmer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som engagerar och roar publiken. En viktig ambition är att i dramats form ge fler perspektiv och spegla vår samtid.