Så kan du ta emot SVT

Den snabba teknikutvecklingen har gjort att det idag finns många olika sätt att ta emot tv-signaler i hemmen. Vissa lite mer komplicerade än andra. På den här sidan hittar du även kontaktuppgifter till tv-operatörernas kundtjänster.

Fyra olika tekniker - och SVT Play

Marksänd tv, kabel-tv, satellit-tv och IPTV. SVT:s utbud sänds ut med fyra olika tekniker. Men du kan förstås också titta på våra program när du själv har tid – på SVT Play.

Marksänd tv

Det svenska marknätet är helt digitalt och består av cirka 50 olika kanaler. SVT:s kanaler SVT1 HD, SVT2 HD , SVT Barn/SVT24 och Kunskapskanalen är helt fria och sänds okrypterat. Något abonnemang eller programkort behövs inte för att se dem.

SVT:s kanaler når 99,8 procent av alla hushåll i Sverige och sändningarna sker från 54 storsändare, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Det finns över 500 slavsändare som förbättrar sändningsförhållandena i mindre områden. På Teracoms hemsida (www.teracom.se/privat Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.) finns mer information om vilken sändare som lämpar sig bäst just för ditt område.

Satellit-tv

I Norden finns numera endast en satellit-tv-operatör, Allente som är en sammanslagning av Canal Digital och Viasat. SVT samtliga kanaler finns med, men utbudet av lokala sändningar är dock något begränsat via satellit. Sändningarna är krypterade och kräver programkort

Kabel-tv

Det finns flera tusen olika kabelnät i Sverige. Dels stora kommersiella aktörer som Tele2 (fd. Comhem) och Telenor, dels små central-tv-anläggningar och bostadsrättsnät.

IPTV

Telia är den största svenska distributören inom IPTV, ett sätt att sända ut tv-bilder med bredbandsteknik. Många bredbandsleverantörer erbjuder numera tv-tjänster koppade till sina abonnemang.

SVT Play

Idag väljer allt fler att ta del av SVT:s utbud när de själva vill, i mobilen, läsplattan, datorn eller på en annan större skärm. Antingen kan man koppla ihop datorn och tv:n med en HDMI-sladd eller ta del av SVT Play via trådlös uppspelning med Android TV, Chromecast, Airplay eller Apple-TV. Från 2017 finns SVT Play också som HbbTV-tjänst för TV-apparater och digitalboxar som stödjer den standarden.

Här finns mer information om hur du kan använda SVT Play på din tv Länk till annan webbplats.

Kontakta din operatör direkt

Här är kontaktuppgifter till några av de större tv-operatörernas kundtjänster.

Teracom
tel. 0771-910085
www.teracom.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boxer
tel. 0771-211000
www.boxer.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tele2 (tidigare ComHem)
tel. 90 222
www.tele2.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allente
tel. 0101 99 96 01
www.allente.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telia
tel. 90200
www.telia.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bredbandsbolaget
tel. 0770-777 000
www.bredbandsbolaget.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sappa
tel. 0774-444 744
www.sappa.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Serverado
tel. 08-5000 5777
www.serverado.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sydantenn
tel. 040-14 18 80
www.sydantenn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.