Så kan du ta emot SVT

Den snabba teknikutvecklingen har gjort att det idag finns många olika sätt att ta emot tv-signaler i hemmen. Vissa lite mer komplicerade än andra. På den här sidan hittar du även kontaktuppgifter till tv-operatörernas kundtjänster.

Fyra olika tekniker - och SVT Play

Marksänd tv, kabel-tv, satellit-tv och IPTV. SVT:s utbud sänds ut med fyra olika tekniker. Men du kan förstås också titta på våra program när du själv har tid – på SVT Play.

Marksänd tv

Det svenska marknätet är helt digitalt och består av cirka 50 olika kanaler. SVT:s kanaler SVT1, SVT2, Barnkanalen/SVT24 och Kunskapskanalen (inklusive SVT1 HD och SVT2 HD) är helt fria och sänds okrypterat. Något abonnemang eller programkort behövs inte för att se dem.

SVT:s kanaler når 99,8 procent av alla hushåll i Sverige och sändningarna sker från 54 storsändare, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Det finns över 500 slavsändare som förbättrar sändningsförhållandena i mindre områden. På Teracoms hemsida (www.teracom.se/privat Länk till annan webbplats.) finns mer information om vilken sändare som lämpar sig bäst just för ditt område.

Satellit-tv

I Norden finns två satellit-tv-operatörers, Canal Digital och Viasat, och SVT finns på båda plattformarna. Utbudet av lokala sändningar är dock något begränsat via satellit.

Kabel-tv

Det finns flera tusen olika kabelnät i Sverige. Dels stora kommersiella aktörer som Comhem och Telenor, dels små central-tv-anläggningar och bostadsrättsnät.

IPTV

Telia är den största svenska distributören inom IPTV, ett sätt att sända ut tv-bilder med bredbandsteknik. Många bredbandsleverantörer erbjuder numera tv-tjänster koppade till sina abonnemang.

SVT Play

Idag väljer allt fler att ta del av SVT:s utbud när de själva vill, i mobilen, läsplattan, datorn eller på en annan större skärm. Antingen kan man koppla ihop datorn och tv:n med en HDMI-sladd eller ta del av SVT Play via trådlös uppspelning med Android TV, Chromecast, Airplay eller Apple-TV. Från 2017 finns SVT Play också som HbbTV-tjänst för TV-apparater och digitalboxar som stödjer den standarden.

Här finns mer information om hur du kan använda SVT Play på din tv Länk till annan webbplats..

Det finns flera sätt att ta emot SVT

Parabol SVT

Kontakta din operatör direkt

Här är kontaktuppgifter till några av de större tv-operatörernas kundtjänster.

Teracom
tel. 0771-910085
www.teracom.se Länk till annan webbplats.

Boxer
tel 0771-211000 
www.boxer.se Länk till annan webbplats.

ComHem
tel. 0771-550000
www.comhem.se Länk till annan webbplats.

Canal Digital
tel. 0770-332211 
www.canaldigital.se Länk till annan webbplats.

Viasat
tel. 08-52200000
www.viasat.se Länk till annan webbplats.

Telia
tel. 90200
www.telia.se Länk till annan webbplats.

Bredbandsbolaget
tel. 0770-777 000
www.bredbandsbolaget.se Länk till annan webbplats.

Sappa
tel. 0774-444 744
www.sappa.se Länk till annan webbplats.

Serverado
tel. 08-5000 5777
www.serverado.se Länk till annan webbplats.

Sydantenn
tel. 040-14 18 80
www.sydantenn.se Länk till annan webbplats.