Nu är hela core teamet för Eurovision Song Contest 2024 klart

Två av de nya namnen är Christer Björkman som kommer att vara tävlingsproducent och Per Blankens som går in i rollen som tv-producent.

Foto: SVT

Christer Björkman har en lång karriär inom Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Per Blankens har tidigare jobbat med många stora musikprogram bland annat Melodifestivalen, Idol, American Idol och sångtävlingen The Next för den kinesiska tv-kanalen Dragon TV i Shanghai.

– Eurovisions värderingar är viktigare än någonsin där mångfald och gemenskap är grunden. Därför är jag oerhört stolt över att än en gång få vara en av producenterna för det här evenemanget, och det var omöjligt att tacka nej när jag fick frågan, säger Christer Björkman.

– Jag minns mina år på Melodifestivalen som fantastiska, men att få vara med på den stora Eurovisionfesten på det här sättet är en dröm som slår in. Att få jobba så nära Eurovisions tv-elit kommer att bli ett otroligt äventyr, säger Per Blankens.

Tidigare i år presenterades SVT:s ansvariga team med Ebba Adielsson, Christel Tholse Willers, Tobias Åberg och Johan Bernhagen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övriga namn i teamet är David Wessén, Head of Production, Mats Lindgren, Head of Legal, Madeleine Sinding Larsen, Head of Media och Linnea Lopez, Executive Assistant.

SVT:s core team Eurovision Song Contest 2024

Ebba Adielsson är Executive Producer och ytterst ansvarig för Eurovision Song Contest 2024. Hon kliver temporärt av sin roll som chef för SVT Nöje.

Christel Tholse Willers är Executive Producer med ansvar för kommunikation, press, varumärke och events i samarbete med värdstaden. Christel hade en likande roll i Malmö 2013 och har en gedigen bakgrund inom Melodifestivalen, som bland annat exekutiv producent.

Tobias Åberg ansvarar övergripande för all teknisk produktion i rollen som Executive in Charge of Production och fanns även med i core team 2013 och 2016. Sedan dess har han agerat Head of Production eller teknisk expert i Eurovision-produktionerna de senaste åtta åren, nu senast för BBC i Liverpool.

Johan Bernhagen var jämte Martin Österdahl exekutiv producent i Stockholm 2016 och Head of Productions i Malmö 2013. Den här gången får han titeln Executive Line Producer och kommer därmed att ansvara för ekonomin och övergripande teknisk produktion tillsammans med Tobias Åberg.

Per Blankens, TV Producer, är ansvarig för de tre sändningarnas utförande och innehåll, undantaget tävlingsdelen. Det är första gången Per jobbar med Eurovision, men han producerade Melodifestivalen 2006 och 2007 och har dessutom producerat andra stora musiktävlingar i Sverige, USA och Asien.

Christer Björkman, Contest Producer, var med och skapade den moderna versionen av Melodifestivalen och jobbade med programmet i olika bärande roller mellan 2001 och 2021. Var Show Producer i Malmö 2013 och Contest Producer i Stockholm 2016. Har även jobbat med ett antal Eurovisionsändningar i andra länder genom åren och tog Eurovision till USA 2022 med American Song Contest.

Mats Lindgren, Head of Legal, är bolagsjurist på SVT och har varit med som jurist i tre tidigare ESC-produktioner: 2000 i Stockholm, 2013 i Malmö och senast 2016 i Stockholm.

Linnea Lopez är Executive Assistant och stöttar upp core team. Hon är chefsassistent för företagsledningen på SVT och har arbetat i liknande roll på bland annat SOS Barnbyar.

Madeleine Sinding-Larsen, Head of Media, jobbar på SVT Kommunikation och hade en liknande roll i Stockholm 2016. Har i ett flertal år ansvarat för kommunikationen av Melodifestivalen och det svenska bidraget i Eurovision Song Contest.

David Wessén, Head of Production, har direkt ansvar för den tekniska produktionen och arenalogistiken. Jobbar till vardags som produktionschef för Nyhetsdivisionen där sportevenemang, nyhetssändningar och samhällsprogram ingår.