ESC 2024 - SVT har utsett ansvarigt team

För sjunde gången blir SVT värdland för ESC efter att Loreen tog historisk vinst i Liverpool. Det blir 68:e upplagan av Europas största tv-upplevelse.

Bild på teamet som ska leda arbetet med ECS 2024. Från vänster Johan Bernhagen, Christel Tholse Willers, Ebba Adielsson och Tobias Åberg. Foto: Anders Strömquist

Ansvariga för ESC 2024 - Johan Bernhagen, Christel Tholse Willers, Ebba Adielsson och Tobias Åberg. Foto: Anders Strömquist

- Jag är väldigt stolt och glad över det här extraordinära uppdraget och kan nu äntligen presentera de första nyckelrollerna och ledningen av det core team som ska leda Eurovision Song Contest 2024. Det går inte att hitta en mer erfaren trio i det här sammanhanget och det känns oerhört tryggt att ha dem ombord i denna gigantiska och väldigt komplexa produktion, säger Ebba Adielsson, exekutiv producent och ytterst ansvarig för Eurovision Song Contest 2024.

Ebba Adielsson kliver temporärt av sin roll som chef för SVT Nöje.

Christel Tholse Willers är exekutiv producent med ansvar för kommunikation, press, varumärke och events i samarbete med värdstaden. Hon hade en likande roll när Malmö var värdstad för ESC 2013 och har därtill en gedigen bakgrund inom Melodifestivalen, som bland annat exekutiv producent.

Tobias Åberg ansvarar övergripande för all teknisk produktion i rollen som Executive in Charge of Production och fanns även med i core team 2013 och 2016. Sedan dess har han agerat Head of Production eller teknisk expert i ESC-produktionerna de senaste åtta åren, nu senast för BBC i Liverpool.

Johan Bernhagen var jämte Martin Österdahl exekutiv producent för ESC 2016 och Head of Productions i Malmö 2013. Den här gången får han titeln Exekutiv Line Producer och kommer därmed att ansvara för ekonomin och övergripande teknisk produktion tillsammans med Tobias Åberg.

Inom kort kommer resterande funktioner i core team att tillsättas.

Den 12 juni var det sista dagen för svenska städer att anmäla intresse för att arrangera Eurovision Song Contest 2024. Nu förs samtal med flera kommuner för att hitta ett effektivt och hållbart samarbete. Förhoppningen är att detta ska bli klart under sommaren.