Max Sohl Stjernberg ny redaktör för snabbgranskningar på SVT Nyheter

Max Sohl Stjernberg rekryteras som ny redaktör för snabbgranskningar på SVT Nyheters riksredaktion.

Max Sohl Stjernberg Foto: Måna J Roos, Norrtelje tidning

Max Sohl Stjernberg arbetar idag som nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Norrtelje tidning. Han har tidigare varit reporter och redaktör på bland annat Expressen, Arkitekten och Arbetsvärlden samt redaktör för podcasten Sekter.

- Jag hoppas att jag med min breda bakgrund kan bidra med snabba lösningar och nya uppslag, men även med spets inom flera ämnesområden. Målet är att återkommande hitta och presentera uppgifter som ger nya perspektiv på nyheter och kan fördjupa samhällsdebatten, säger Max Sohl Stjernberg som har en masterexamen i journalistik och kandidatexamen i kriminologi. 

Som redaktör för snabbgranskningar ingår han i den nya desken för tyngdpunktsplanering som bland annat syftar till att öka genomslaget för SVT Nyheters journalistik. 

- Max har kompetens att arbetsleda komplicerade granskningar samtidigt som han har ett starkt nyhetsdriv. Han står för ett nyfiket och engagerat redaktörskap som kommer hjälpa oss att göra ännu mer relevant journalistik. Jag är väldigt glad över den här rekryteringen, säger Christofer Brask, planeringschef på Riksnyheterna. 

Max Sohl Stjernberg tillträder sin tjänst 2 april.