2023 - rekordår för SVT Play

Under 2023 ökade antalet unika besökare på SVT Play med 10 % jämfört med föregående år och SVT:s streamingtjänst når därmed rekordnivåer i tittande. SVT Play är också, trots växande konkurrens, Sveriges mest uppskattade streamingtjänst, 4,1 i snitt på en 5-gradig skala enligt en undersökning från Norstat, på uppdrag av SVT.

SVT Play växer.

Även i den senaste streamingbarometern från september 2023 syns en signifikant ökning från 67% 2022 till hela 73% 2023 som svarar att de föredrar SVT Play. Utöver sitt breda innehåll som möter många olika behov hos olika tittare uppskattas SVT Play bland annat för att innehållet är aktuellt och uppdaterat och för att ljud och bild håller hög kvalitet, enligt Norstat.

Det finns två program som särskilt stack ut med sina rekordsiffror på SVT Play under 2023. Trolltider – legenden om bergatrollet, som är den mest sedda julkalendern online någonsin. Och även Historien om Sverige slog rekord. Inget annat program för vuxenpubliken har haft så hög tittning på premiärdagen sedan MMS etablerade sina nuvarande onlinemätningar.

— Vi är himla glada och stolta över förtroendet och engagemanget från tittarna. Vi satsade stort på historia 2023 och det visade sig gå hem online. Och jag tror att jag kan lova att vi kommer att ha ett lika starkt och brett utbud även under 2024, då vi bland annat kommer att satsa extra stort på musik. säger Eva Beckman programdirektör SVT

SVT1 är den kanal i Sverige som når flest tittare, enligt MMS och enligt SVT:s löpande mätning via Norstat ser man också att SVT har högst förtroende av alla medieföretag.