SVT:s nya redaktion i Eksjö invigd

SVT har de senaste åren storsatsat på den lokala journalistiken och på att bygga ut antalet lokala redaktioner. Nu har den nya redaktionen i Eksjö invigts. Det är SVT:s 49:e redaktion och den är en del av SVT Nyheter Jönköping.

SVT:s vd Hanna Stjärne inviger nya redaktionen i Eksjö. Daniel Rundqvist, redaktionschef och Ebba Öberg, reporter i Eksjö håller i bandet. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

I början av 2015 fanns SVT på 27 orter. Sedan dess har en rekordsnabb utbyggnad skett. Eksjö-redaktionen är SVT:s 49:e lokalredaktion och det innebär att SVT nästan har fördubblat antalet redaktioner på åtta år. Den 17 november invigdes redaktionen i Eksjö där bevakningen av kommunerna Eksjö, Nässjö, Vetlanda, Tranås, Aneby och Sävsjö på småländska höglandet är i fokus.

Torget i Eksjö under invigningen av SVT:s nya redaktion

Torget i Eksjö under invigningen av SVT:s nya redaktion. Foto: Daniel Rundqvist/SVT

Eksjö-redaktionen är en del av SVT Nyheter Jönköping och reporter är Ebba Öberg. Hon har ett extra ansvar för ämnen som berör invånarna i området – allt från landsbygdsfrågor och företagande till bostäder, arbetsmarknad och ungdomars villkor.

Ebba Öberg, reporter i Eksjö och Hanna Stjärne, vd SVT.

Ebba Öberg, reporter i Eksjö och Hanna Stjärne, vd SVT. Foto: Daniel Rundqvist/SVT

Programledaren Oskar Mattisson och meteorolog Nils Holmqvist på torget i Eksjö.

Programledaren Oskar Mattisson och meteorolog Nils Holmqvist på torget i Eksjö. Foto: Daniel Rundqvist/SVT