Diamant Salihu till Uppdrag granskning

Uppdrag granskning förstärker redaktionen med den mångfaldigt prisbelönta journalisten Diamant Salihu som därmed får en ny roll på SVT.

Foto: Eva Edsjö/SVT

– Det är en dröm som blir sann. Jag ser fram emot att tillsammans med skickliga kollegor skildra viktiga samhällsfrågor, säger Diamant Salihu.

Med sina böcker ”Tills alla dör” och ”När ingen lyssnar”, i nyhetsarbete och i flera SVT-dokumentärer har han blottlagt samhällsproblemen kring gängvåldet idag. 2021 tilldelades han Stora Journalistpriset och 2022 Guldspaden.

– Diamant har i många år visat att han är landets skickligaste reporter när det handlar om att skildra den gängkriminalitet som drabbat Sverige. Han är dessutom en mycket uppskattad kollega och vi är väldigt glada att välkomna honom till oss, säger Axel Björklund, projektledare och ansvarig utgivare på Uppdrag granskning.

Parallellt med arbetet på Uppdrag granskning kommer Diamant Salihu fortsätta att bidra till rapporteringen om samhällsutvecklingen och gängkriminalitet för SVT Nyheters alla plattformar.