Christofer Brask utsedd till planeringschef på SVT Nyheter

Christofer Brask har utsetts till planeringschef på SVT Nyheters riksredaktion i Stockholm. Tjänsten är nyinrättad.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Christofer Brask har utsetts till planeringschef på SVT Nyheters riksredaktion i Stockholm. Tjänsten är nyinrättad.

- Vi står mitt uppe i ett spännande och viktigt förändringsarbete på Riksnyheterna. Att fokusera våra resurser kring färre och bättre publiceringar är avgörande för vår digitala utveckling de kommande åren. Jag kan inte tänka mig en mer kvalificerad person att leda det arbetet än Christofer Brask, säger publiceringschef Karin Ekman.

Christofer Brask har en bakgrund som bland annat politik- och samhällschef på Expressen. Han rekryterades till Riksnyheterna som granskningsredaktör i oktober förra året.

- Under Christofer Brasks ledning har vårt nav för snabba granskningar producerat en rad uppmärksammade avslöjanden och stora satsningar i samarbete med SVT Nyheters olika delar. Det är ett snabbfotat och flexibelt sätt att jobba som vi vill fortsätta att utveckla, säger Karin Ekman.

Christofer Brask får nu uppdraget att, tillsammans med redaktionen, utveckla Riksnyheternas planerade journalistik. Uppdraget gäller alla publiceringsytor, men den digitala nyhetstjänsten online är särskilt prioriterad.

- Kraften och kompetensen som finns på SVT är svårslagen. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med alla smarta kollegor för att ytterligare vässa Riksnyheternas journalistik. Ett svårt men väldigt roligt uppdrag, säger Christofer Brask.

Christofer Brask tillträder tjänsten som planeringschef den 1 november.