SVT Sport bjöd in idrottsrörelsen till en heldag

Den 25 september slog SVT Sport upp portarna och bjöd in till en heldag fylld av information och inspiration. Dagen inleddes av SVT:s vd Hanna Stjärne. André Pops lotsade sedan vant publiken genom de olika programpunkterna.

För sjunde gången arrangerade SVT Sport en sport- och mediadag

SVT:s sports chef Max Bursell, nyhetschef Johanna Bäckström Lerneby och evenemangschef Marcus Törngren berättade bland annat om SVT:s sportverksamhet, kommande OS och hur SVT jobbar för att nå olika målgrupper – samt hur vi lyckas. Lilla Sportspegelns programledare Ken Gerhardsson och Louise Andersson berättade om hur de jobbar för att vara alla barns sportkompis och Linn Hellstrand berättade om den nya satsningen på juniorsport kallat Morgondagens mästare.

Dessutom bjöds publiken på ett panelsamtal om hur tävlingsformat och tv-produktion inom orientering och skidskytte har utvecklats genom åren. Och sist men inte minst fick deltagarna en förhandstitt med klipp ur Jens Linds och Albert Svanbergs kommande dokumentär Fotbollens historia. En fullsmockad dag med andra ord.

Det var sjunde gången som SVT Sport arrangerade en sport- och mediadag där beslutsfattare från idrottsrörelsen bjuds in.

– Vi är glada för att över 100 företrädare från hela idrotten kommer till oss en dag för att prata public service och sport i media, säger Max Bursell Sportchef på SVT.