Nu lanseras inlogg på SVT Play

Under juni månad lanseras personligt inlogg på SVT Play. För användarna ger det möjlighet till fler funktionaliteter och för SVT blir det även ett sätt att lära känna publiken bättre.

Devices med SVT play

Ett inlogg ger användarna möjlighet att alltid ha sina favoritmarkerade program med sig och att enkelt fortsätta titta där de slutade senast när de rör sig mellan de plattformar SVT Play finns på. I SVT:s appar för interaktivitet, Duo- och Mello-appen, har publiken sedan länge kunnat logga in och skapa konton för att delta i omröstningar eller på olika andra sätt interagera med våra program.

De skickliga SVTi-team som byggt funktionerna för datahantering som Duo och Mello-appen vilar på har i praktiken skapat förutsättningarna för vårt inlogg sedan några år tillbaka. Nu tar vi det hela vägen ut i SVT Play. Publiken förväntar sig i dag värden av en streamingtjänst som bara inlogg kan skapa. Lite bredare handlar det om att känna igen sitt SVT Play oavsett från vilken av sina enheter man väljer att titta på SVT, men också att enligt SVT Play:s publiklöfte skapa en säker miljö för barnen att titta på sitt SVT utbud. För de mer medvetna användarna är inlogg också viktigt för att erbjuda möjligheten att ta kontroll över sin data, säger Jan Helin.

Utöver bättre funktionalitet för användarna ger inloggningen möjlighet för SVT att få bättre data och kännedom om publiken, vilket kan komma att användas i till exempel programproduktioner.

För SVT är inlogget en helt vital del i vår datastrategi. När publiken inte längre i samma utsträckning som förr förhåller sig till vår tablå för sina tv-vanor behöver vi förstå publikens behov och nya beteenden mer på djupet för att kunna fortsätta skapa relevant utbud. Programledningens behovsmodell är i dag helt central för beställningar och nya insikter om utbudet i SVT Play. För att den ska bli riktigt skarp behöver vi data på individnivå, inlogg är ett sätt att skapa det, säger Jan Helin.

I ett första steg lanseras en grundplatta som SVT fortsätter att utveckla med hjälp av feedback från användarna. På SVT Play kommer det att finnas tydliga och enkla instruktioner för hur man skaffar ett konto.

På SVT:s kontaktsida finns en guide över hur inlogget på SVT Play fungerar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.