Vårens program för barn och unga

SVT bjuder på massor av roliga, spännande och pedagogiska barnprogram i vår! För de yngsta kommer Bolibompa med en rad nya program om pyssel och kreativitet, rörelse och dans, känslor och lärande. På fredagseftermiddagarna kommer tittarna kunna hänga live med Alex Hermansson på SVT Barn där han bjuder på tricks, ritar, spelar och fixar fredagssnacks. Malin Olsson skapar coola, läskiga och roliga sminkningar i nya programmet ”Malins fejstajm” och dessutom kommer Lilla Aktuellt uppmärksamma årsdagen av kriget i Ukraina.

Foto: Marcus Ljunggren, Erik Norwald, Eva Edsjö/SVT

– Barnen är en otroligt viktig publik för SVT och vi är måna om att hela tiden utveckla vårt utbud så vi är relevanta för alla barn i Sverige. Vi jobbar nära och lyssnar in behoven hos våra målgrupper, allt från småbarnsfamiljen, förskolepedagogerna till tonåringarna. Jag är stolt över vårt breda utbud. Inte minst Bolibompa som nu växlar upp med en rad nya program med fokus på SVT Play, säger Safa Safiyari programbeställare på SVT.

Program för barn 2-6 år:


Bolibompa kommer med en rad nya program med Bolibompadraken under våren. Aktuella program i vår: Bolibompas pysselverkstad, Drakens Dansskola, Draken och känslorna, Bolibutiken, Bolibompisarna, Drakhjältar, Draken följer med, Bolibompafamiljen och Bolibompa Baby.

Jessice och Jecko kan själv – barnfavoriterna Jecko och Jessie och programledaren Tindy Laville från Kokobäng fixar fredagsmys, lånar böcker på biblioteket och bakar chokladbollar. Vad kan gå fel? Ganska mycket visar det sig… Finns på SVT Barn och SVT Play.

Emil i Enånger – dokumentär om femåriga Emil på bondgården i Enånger. Vi följer Emil när han testar att köra fyrhjuling, lagar cyklar, bakar pizza och jobbar i stallet. Premiär 7 mars.

Ny säsong av Miniagenterna 24 mars.

Program för 7-12 åringarna

I Sabotören på Sommarlov ska chefen försöka avslöja vem som saboterat för Sommarlov med hjälp av Ida On och Alex Hermansson. Finns på SVT Barn och SVT Play.

Ny säsong av Tjejer: Hur kommer man åt syrrans smink? Varför känner man sig utanför ibland? Måste det vara så läskigt att gå skolans toaletter? Och vem är egentligen Olivias bästis? Premiär onsdag 22 februari.

Ny säsong av Killar: Hur lämnar man tillbaka något man tagit från en kompis? Varför är föräldrar så himla pinsamma? Måste man alltid följa reglerna? Och kommer Jack sluta gejma någon gång? Premiär torsdag 9 mars.

I Gamingdrömmar är Oskar Arleon på speleventet Dreamhack och spelar favoritspel med gamingälskande barn och vuxna. Det blir Fortnite, Roblox, Minecraft, Overwatch och Subnautica. Premiär måndag 13 februari.

Hatch! är ett ritprogram där programledaren Alex Hermansson hittar på och ritar fantasifigurer. I varje program får han två föremål som ska inspirera honom att komma på en helt ny karaktär. Premiär mitten av mars.

Sommarskuggan nr 8 – Guldskuggan. Kapten Doris har hittat en ny skuggdräkt i Skuggornas dal, Guldskuggan, och hoppas på att hon är den utvalda. Men dräkten försvinner och Sommarskuggan har börjat röra sig på SVT Barn. Sommarlovsgänget gör allt för att få tillbaka dräkten och samtidigt stoppa Sommarskuggans bus. Premiär 8 april.

Malins vlogg: I vloggen får vi följa Malin Olsson och hennes familj. Det blir både vardagliga och galna äventyr, roliga DIY:s en hel del känslor. Och annan hemlighet också. Finns på SVT Barn och SVT Play.

I Alex LIVE hänger Alex med barnen varje fredag. Han chillar efter skolveckan, hittar på roliga saker och barnen är med i livechatten hela tiden. Alex visar sina bästa tricks, ritar, spelar, testar lifehacks och gör all världens fredagssnacks. Premiär fredag 17 februari.

I Malins fejstajm följer vi med när Malin Olsson skapar coola, läskiga och roliga sminkningar. Premiär i början av mars.

Ny säsong av Spookys – finns spöken på riktigt? Ja, om du har förmågan att se dem! Premiär fredag 31 mars.

Lilla Aktuellt - nyhetsprogrammet för barn och unga. Ett axplock av det som kommer att lyftas under våren: Nästa vecka uppmärksammas årsdagen av kriget i Ukraina. Lilla Aktuellt uppmanar elever att nominera sina favoritlärare till Årets min lärare och det har strömmat in anmälningar från skolklasser över hela landet som vill bli Veckans klass. (Dagliga och aktuella nyheter på SVT Play och SVT Barn)

Program för 13-15-åringar

Strula – en serie om att vara tonåring. Alva bär på en stor hemlighet, dramatiken mellan Ella och Leon fortsätter och kommer Nadia bli av med oskulden? Den här säsongen handlar bland annat om abort, sex och missuppfattningar. Premiär onsdag 15 februari.

24/7 är en ny dramaserie om komplicerade relationer, svek och sorg. Sara slits mellan att få leva ett vanligt tonårsliv med kompisar och oroa sig för sin lillebror som smyger ut på kvällarna. Lillskurken är hemligt kär i Sara, och Hedda som alltid har haft det gott ställt får plötsligt veta en mörk hemlighet om sin pappa. Premiär slutet av mars.

Snusket är en ny humorserie om Myttaren Bobby, konflikträdda Theo och konstnären Mika som hänger, och är stammisar på cafét Snusket. Men deras gråa tillvaro förändras plötsligt när influencern Filippa gör entré. Snusket är en humorserie om sex, relationer och pinsamheter. (Premiär i maj)

Alla programmen går att se på SVT Barn och SVT Play