SVT Nyheters nya redaktion i Västervik invigd

SVT är inne i en storsatsning på lokal journalistik och ökar antalet redaktioner i snabb takt. Den nya redaktionen i Västervik ska förstärka bevakningen av både nordöstra Småland och södra Östergötland.

Hanna Stjärne, vd på SVT och Ellen Jöhnsson, programledare SVT Nyheter Småland deltog i invigningen lokalredaktionen i Västervik. Foto: Tomas Lundström/SVT

I början av 2015 fanns SVT på 27 orter. Sedan dess har en rekordsnabb utbyggnad skett. Målet är minst 50 orter år 2023. Det innebär att SVT nära nog har fördubblat antalet redaktioner på bara några år, där redaktionen i Västervik blir den 48:e i ordningen.

Västerviks-redaktionen delas av SVT Nyheter Småland och SVT Nyheter Öst, och reportern Hedvig Nittve som ska jobba där bevakar flera kommuner i gränsområdet Östergötland/Småland.

– Det är fantastiskt att vi får utöka vår närvaro med en ny redaktion. Vi har alltid bevakat området, men nu är vi på plats och det kommer ge oss nya möjligheter att göra relevant journalistik för publiken, säger Tomas Lundström, redaktionschef för SVT Nyheter Småland.

– Det känns så bra att vi äntligen har en reporter som är på plats i och kring Tjustbyggden, året om. Jag är säker på att vi från och med nu kommer få en mer komplett Sverigebild i våra publiceringar, när det gäller det spännande gränslandet mellan Småland och Östergötland, säger Tobias Wallin, redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Öst.