Tre tjänster i SVT Nyheters app som ger dig koll på valet

Det är fullt ös i SVT:s valbevakning. Utöver allt utbud i tv och online har SVT Nyheters app tre tjänster där du kan utforska valet i din egen takt: Valkompassen, Valfrågeguiden och Valresultatet. Har du ställt dig frågorna: Vad ska jag rösta på? Vilket parti är jag? I så fall kan du ha nytta av SVT Nyheters app.

Intensiteten i valbevakningen är hög och granskningar och avslöjanden varvas med rapportering om politikernas utspel. Men SVT Nyheter har även tjänster där du själv kan botanisera och få information om partierna, kandidaterna, politiken och på valkvällen se valresultatet ända ner på distriktsnivå.

Såväl politiknördar som normalintresserade har nytta av SVT Nyheters tre specialtjänster.

Valkompassen
SVT:s Valkompass har frågor om hela Sverige Länk till annan webbplats.. Det är Sveriges enda valkompass som innehåller frågor om riksdagen, regionerna och samtliga 290 kommuner, vilket gör den unik. Här guidas du till förståelse för hur partierna skiljer sig från varandra. Det kan vara extra bra för dig som är förstagångsväljare. Tack vare gedigen research omfattar kompassen både riksdagspartierna och deras kandidater. Dessutom finns lokala kompasser, med lokala valfrågor, för landets samtliga kommuner och regioner.

Valfrågeguiden
I den sprillans nya tjänsten Valfrågeguiden Länk till annan webbplats. kan du jämföra svaren på hur partierna vill lösa tio heta valfrågor. Samtliga riksdagspartier har själva formulerat sina lösningar på gängvåldet, utbildning, segregation, vårdköer, koldioxidutsläpp, arbetslöshet, äldreomsorg, psykisk ohälsa, energiförsörjning och beredskap. Kanske är det någon av de här stora frågorna som är extra viktiga för dig? I Valfrågeguiden får du veta mer om de åtta riksdagspartiernas politik och ambitioner inom just det området.

Valresultatet, uppdatering online minut för minut
På valdagen uppdateras SVT:s onlinetjänst Valresultat 2022 Länk till annan webbplats. minut för minut. Du kan följa resultatet för riksdagsvalet, regionval och kommunval – både rösträkningen under kvällen och det färdiga resultatet. Tjänsten visar hur röstningen sett ut i olika områden ända ner på distriktsnivå.

På SVT Play hittar du samtliga SVT-program om valet. Kategorin Nyheter innehåller alla SVT:s nyhetsprogram Länk till annan webbplats.. Och under Val 2022 finns bland annat humor-, nyhets- och samhällsprogram om valet Länk till annan webbplats..