SVT Nyheters onlineredaktionen förstärker - Christofer Brask ny redaktör

SVT Nyheters riksnyheter i Stockholm rekryterar Expressens politik- och samhällschef Christofer Brask. På SVT går han in i rollen som redaktör för snabba granskningar, med uppdrag att utveckla riksnyheternas nyhetsberättande online.

Christofer Brask Foto: Janne Danielsson/SVT

Christofer Brask har en mångårig bakgrund på Expressen i olika arbetsledande roller. Han har bland annat haft helhetsansvar för tidningens utrikesjournalistik och för ett flertal prisbelönta reportageserier.

Karin Ekman, Riksnyheternas nyhetschef online:
– Vi arbetar hela tiden med att hitta nya sätt att nå och engagera vår målgrupp, och den här rekryteringen är en viktig pusselbit framåt.

– Christofer Brask är en verkligt skicklig redaktör, med en särskild förmåga lyfta fram olika perspektiv på en händelse eller ett skeende. Därtill är han en omvittnat kreativ och lyhörd arbetsledare. Jag är väldigt glad över att han nu ansluter Riksnyheternas onlineredaktion, och vill bidra till vår fortsatta utveckling.

Tjänsten är placerad i onlineredaktionens gräv- och granskningsnav, som det senaste året levererat en rad uppmärksammade avslöjanden, bland annat ”De gömda hedersflickorna” som under våren 2022 var finalist i både European Press Prize och Guldspaden. I gruppen finns sedan tidigare grävredaktören Jenny Küttim.

– Ett drömjobb, säger Christofer Brask om nya rollen.

– På Riksnyheterna finns en stark kombination av kompetens, trovärdighet och vilja till utveckling. Jag ser fram emot att jobba med granskande journalistik i rörligt format, med några av landets vassaste grävare.

Christofer Brask börjar sin nya tjänst i början av oktober.