De är programledare för SVT:s valprogram

Drygt 100 dagar kvar till valdagen och SVT Nyheter laddar upp med ett stort utbud. Fouad Youcefi, Camilla Kvartoft, Anders Holmberg och Karin Magnusson är programledare för partiledarutfrågningarna, Statministerduellen, Slutdebatten samt Valvakan.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Fyra dramatiska år har gått sedan Sverige gick till val senast och den 11 september 2022 är det dags igen. Svenskarna ska välja vilka partier som ska ta plats i riksdagen, regionerna och i Sveriges 290 kommuner.

- Inget kan vara mer stimulerande än att göra riktigt vass och intressant journalistik om partierna och kandidaterna inför ett val. Valbevakningen är redan i full gång och intensifieras förstås ju närmre valdagen vi kommer. Fouad Youcefi, Camilla Kvartoft, Anders Holmberg och Karin Magnusson personifierar det som SVT Nyheter är bäst på: trovärdig, oberoende och relevant journalistik, säger Michael Kucera programchef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter.

Fouad Youcefi är programledare för Politikbyrån och har tidigare varit bland annat korrespondent i USA och politikreporter i Göteborg och Uppsala. Han har under flera år varit ordförande för föreningen Grävande journalister.

Camilla Kvartoft är programledare för Agenda och är just nu även aktuell med serien Samhällskollaps. Tidigare programledare för Veckans brott samt många valutfrågningar, valvakor och partiledardebatter.

Anders Holmberg är programledare för det egna intervjuprogrammet 30 minuter samt för Agenda. Han har varit programledare för valutfrågningar, valvakor och partiledardebatter.

Karin Magnusson är programledare för Morgonstudion. Hon har tidigare varit programledare för valprogram, partiledardebatter och valvakor i SVT och Aftonbladet TV.

SVT Nyheters specialprogram om valet

- Partiledarutfrågningarna 60 minuter med Camilla Kvartofts och Anders Holmbergs raka frågor. Om partiernas lösningar på väljarnas viktigaste frågor. Alla riksdagens partiledare intervjuas i lottad ordning med start den 18 augusti. Programledare: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft.

- Politikbyrån sänder extra mycket fram till valet. I programmet fördjupas det som är mest spännande inom politiken och i en valrörelse är det förstås extra mycket. Under Almedalsveckan sänder Politikbyrån varje dag och en stor mängd extrasändningar blir det från och med mitten av augusti och ända in i valkaklet. Programledare: Fouad Youcefi.

- Statsministerduellen där Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M) möts i en duell som sänds från centrala Uppsala den 7 september. Programledare: Karin Magnusson och Fouad Youcefi.

- Slutdebatten sänds fredagen före valdagen och är den sista debatten mellan samtliga riksdagspartier och crescendot på en het valrörelse. Programledare: Karin Magnusson och Fouad Youcefi.

- Valvakan sänds söndagen 11 september. SVT följer rösträkningen, reaktionerna på valkvällen och är på plats och rapporterar från hela Sverige hela dagen. Klockan 20 presenteras Sveriges största vallokalsundersökning Valu som kan ge en fingervisning om valutgången. Programledare är Camilla Kvartoft och Anders Holmberg tillsammans med Fouad Youcefi