Tobias Wallin blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT:s lokala nyheter i Öst

Tobias är idag programutvecklingschef på Sveriges Radio och har lång erfarenhet både av lokala nyheter och annan programproduktion.

Foto: Privat

Tobias Wallin arbetar sedan 14 år tillbaka på Sveriges Radio. Han har haft en rad olika tjänster och uppdrag för lokalredaktionen P4 Malmöhus och för flera av de rikssändande redaktionerna och kanalerna, både inom aktualiteter underhållning. Tobias Wallin har bland annat varit gruppchef, tillförordnad kanalchef och programchef på SR i Malmö. Han har jobbat med program som Tankesmedjan och Kvällspasset samt många år som nyhetsreporter och nyhetspresentatör.

Den senaste tiden har Tobias ansvarat för att införa nya programformat och arbetssätt inom P4 i rollen som programutvecklingschef.

- Det känns väldigt kul att få leda och utveckla en högt kompetent nyhetsredaktion, i ett aldrig tidigare så hett och intressant bevakningsområde. För mig är det självklart att fortsätta utveckla det digitala nyhetsberättandet för att behålla den nuvarande publiken – och för att locka till oss användare som ännu inte hittat SVT Nyheter-appen och de lokala nyheterna, säger Tobias Wallin

- Med Tobias Wallin får SVT Nyheter Öst en chef som kan driva den digitala utvecklingen på redaktionen och samtidigt vara en trygg förändringsledare. Han har stabil chefs- och ledarerfarenhet, men kommer också bidra med expertkunskap bland annat inom publikanalys, dramaturgi och journalistisk utveckling, säger Josefin Ziegler, nyhetschef Lokala nyheter söder.

Tobias Wallin är född och uppvuxen i Mjölby i Östergötland och har nyligen flyttat tillbaka till orten med sin familj. Han efterträder Anna-Karin Thorstensson som lämnade sin tjänst i början av året för nytt jobb som enhetschef för press och forskningsinformation vid Linköpings universitet.

Tobias tillträder efter sommaren.