Johannes Kardell utsedd till nyhetschef online inom lokala nyheter och minoritetsnyheter

Johannes är idag gruppchef för videospecialisterna inom lokala nyheter online och har många års erfarenhet av digitalt utvecklingsarbete inom SVT.

Johannes Kardell

Foto: Janne Danielsson/SVT

- I Johannes Kardell får vi en passionerad företrädare för onlinefrågorna, både när det gäller utvecklingsarbetet och online som personalgrupp. Han är också mycket engagerad och kunnig när det gäller den lokala journalistiken och jag är mycket glad för att Johannes har tackat ja till det här jobbet, säger Michael Österlund, programchef för lokala nyheter och minoritetsnyheter.

Johannes Kardell har jobbat inom SVT sedan 2013 och har de senaste åren varit gruppchef för videospecialisterna inom lokala nyheter. Han har tidigare varit projektledare med ansvar för digital utveckling och har även en bakgrund som reporter, programledare och tv-redaktör.

- Det här känns fantastiskt roligt och jag kan inte tänka mig en roligare utmaning att få det här uppdraget. Jag ser särskilt fram emot att få fortsätta driva utvecklingen av den lokala onlinejournalistiken på ett strategiskt plan för att öka genomslaget för vår journalistik i nyhetstjänsten tillsammans med alla kompetenta medarbetare inom Lokala nyheter och minoritetsnyheter, säger Johannes Kardell.

Johannes Kardell efterträder Nergiz Nora Westerbergh som har utsetts till digital programchef i nyhetsdivisionen. Han tillträder sitt nya jobb måndagen den 11 april och kommer under en övergångsperiod att ha kvar sitt gruppchefsjobb i väntan på att en efterträdare rekryteras. Johannes Kardell kommer ha sin placering i Uppsala.