Expressens tf sportchef till SVT Sport

SVT Sport förstärker redaktionen med Nicolinn Törnmalm, som närmast kommer från rollen som tillförordnad sportchef på Expressen. I maj börjar hon som redaktör och teamledare på planeringsdesken på SVT Sport.

Nicolinn Törnmalm

Nicolinn Törnmalm, foto: privat

Nicolinn har en lång erfarenhet av sportjournalistik i många olika roller, främst från Sydsvenskan och Expressen, men också från Trelleborgs Allehanda, Kvällsposten och Sveriges Radio.

På Expressen har hon i många år jobbat som reporter och krönikör, med fokus främst på bevakning av handboll, alpint, basket och ridsport. Hon har bland annat bevakat fyra OS, ett fotbolls-EM och ett stort antal andra mästerskap.

Sedan 2018 har hon arbetat som biträdande sportchef och nu senast som tf sportchef på Expressen. I de rollerna har hon bland annat ansvarat för planeringen på sportredaktionen, till exempel av det nyligen avslutade OS i Peking.

I rollen som redaktör på planeringen kommer Nicolinn med övriga redaktörer ansvara för det planerade nyhets- och innehållsarbetet på SVT Sport, och jobba med några av Sveriges mest kända sportvarumärken som Sportnytt, Sportspegeln och svtsport.se.

– Att få vara en del av en redaktion som kan konsten att ena dagen leverera högklassiga livesändningar för att nästa dag ge tittarna granskande reportage som gör skillnad, känns både spännande och hedrande. Jag ser verkligen framemot att få jobba tillsammans med några av Sveriges skickligaste sportjournalister, säger Nicolinn Törnmalm.

Nicolinn börjar på SVT Sport i månadsskiftet april/maj.