Susanne Junkala ny redaktionschef för SVT Nyheter Värmland

Susanne Junkala har utsetts till redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Värmland. Hon har lång erfarenhet av lokala nyheter, framför allt från TV4 där hon bland annat varit chef för redaktionen i Trollhättan.

Susanne Junkala började arbeta journalistiskt som tonåring då hon fick jobb som reporter på Ludvika tidning, Bergslagsposten och Radio Dalarna. Under sina dryga 20 år inom TV4:s lokala verksamhet hade hon olika roller som reporter, programledare och nyhetschef. De sista fem åren på TV4 var hon chef för TV4 Nyheterna Väst i Trollhättan.

- Jag är stolt och hedrad över att få bli redaktionschef på SVT Värmland. Den lokala journalistiken är viktig. Den berör och gör skillnad. Det ska bli oerhört spännande att tillsammans med redaktionen utveckla de lokala nyheterna, säger Susanne Junkala.

De senaste åren har Susanne Junkala arbetat som kommunikationschef. Först i Kungälvs kommun och därefter på det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling i Göteborg. Sedan mars 2021 är Susanne chef för staben kommunikation och kansli i Vänersborgs kommun.

- Susanne är en skicklig ledare som lett flera förändringsprocesser. Hon är driven och insiktsfull och har en god förmåga att få människor med sig och arbeta mot uppsatta mål. Som nyhetschef för TV4 i Trollhättan utvecklade hon redaktionen till att bli nyhetsledande kring Saab under de stormiga åren före bilfabrikens nedläggning.

- Det i kombination med hennes långa erfarenhet och kunskap om lokal journalistik och rörlig bild kommer vara väldigt betydelsefullt för SVT Nyheter Värmland säger Josefin Ziegler, nyhetschef för Lokala nyheter söder.

Susanne Junkala efterträder Tomas Skoglund som lämnade sin tjänst tidigare i höstas för nytt jobb inom NWT media. Hon börjar på SVT i månadsskiftet januari-februari 2022.