Kristian Lindquist blir ny strategichef på SVT

Kristian Lindquist går in i sin nya roll 1 februari 2022.

Foto: Eva Edsjö/SVT

Kristian Lindquist, idag digital programchef på nyhetsdivisionen, blir ny strategichef på SVT.

– Jag är mycket glad att Kristian Lindquist har tackat ja till att bli strategichef. Han är djupt kunnig i de digitala framtidsfrågor som kommer att vara centrala för SVT de kommande åren. Och han är en skarp analytiker, har lång erfarenhet av strategiskt arbete och en stark drivkraft att nå resultat, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

– Det känns stimulerande och genuint viktigt, att genom min nya roll, få arbeta för att public service fortsatt ska ha bästa tänkbara förutsättningar för att skapa värdefullt innehåll för våra användare. Och att få vara med och tänka kring hur vi använder våra förutsättningar klokast. Sedan ska det bli spännande att få jobba med en hel rad extremt kvalificerade medarbetare med ett enormt kunnande inom sina områden. Jag kommer att få lära mig en massa nytt, vilket jag är övertygad om är ett mänskligt grundbehov. Jag ser också fram emot att kunna bidra till att avdelningen jobbar ännu mer tillsammans med andra delar av SVT. Där tror jag det finns mycket att vinna, säger Kristian Lindquist.

Kristian har arbetat på SVT sedan 2014 då han började som Nyhetschef för online på riksnyheterna. Sedan 2016 är han digital programchef på nyhetsdivisionen där han bland annat ansvarar för arbetet med de digitala strategierna, strategiska mål och redaktionella KPI:er, ett arbete som till stor del ligger i skärningspunkten mellan redaktionerna, SVTi och Publik och Utbud. Han driver också olika utvecklingsprojekt som senast ”Nyheter i Play”. Tidigare har han bland annat varit chef för nyhetsredaktionen på SvD och både vunnit Guldspaden och nominerats till Stora Journalistpriset för sin digitala journalistik.