Två guldspadar till SVT

Varje år delar Föreningen Grävande Journalister (FGJ) ut guldspadar för den bästa undersökande journalistiken från året som varit. I år tävlade 28 gräv i åtta olika klasser om att vinna det prestigefulla priset och SVT tog hem vinsten i två av dem: Etermedia Riks Nyheter och Etermedia Riks Dokumentär.

SVT:s Marja Grill fick ta emot en Guldspade för sin granskning Fallet Sofie. Foto: SVT

SVT-reportrar tilldelades två guldspadar för dokumentären Vaccinkrigarna Länk till annan webbplats. och granskningen av Fallet Sofie Länk till annan webbplats..

– Jag är jätteglad. Det känns så otroligt roligt att juryn ser hur viktigt det är att vi ser barnen och granskar det som man tror är viktigt i Sverige, Barnkonventionen och barnens rättigheter, säger Marja Grill som jobbar på SVT:s grävdesk.

Hon har jobbat med granskningen och följt Sofie sen förra våren.

Anna Nordbeck, Emelie Simmons, Malin Olofsson, Jakob Larsson, Emil Engerdahl, Sven Lindahl och Johanna Torshall Svensson fick en guldspade för sin dokumentär Vaccinkrigarna på Dokument Inifrån.

– Det är jätteroligt. Vi har jobbat med det här projektet i nästan två år och infiltrerat anti vaccin-rörelsen i över ett och ett halvt år. Så det har varit ett otroligt speciellt projekt för oss, säger Anna Nordbeck.

Läs hela artikeln här på SVT Nyheter Länk till annan webbplats..