SVT öppnar redaktion i Flemingsberg

SVT öppnar ny redaktion i Flemingsberg och förstärker bevakningen av Södertörn. Ett av SVT:s viktigaste uppdrag är att rapportera från hela Sverige. Därför sker nu en långsiktig satsning på att utöka antalet SVT-orter – från 27 i början av 2015 till minst 50 under 2023.

Omar Daham och Michelle Derblom Jobe Foto: Samy Dahlman/SVT

 

SVT:s senaste redaktion, den 42:a i ordningen, öppnas nu i Flemingsberg, Huddinge kommun. Satsningen på lokal journalistik har varit möjlig eftersom SVT de senaste åren genomfört tuffa omprioriteringar och besparingar.

- SVT utökar nu i snabb takt antalet redaktioner i hela landet eftersom vi vill att alla i Sverige ska få en så relevant rapportering som möjligt. Stockholms län är stort och mångfacetterat och jag är glad över att vi det senaste året har kunnat öppna redaktion både i Norrtälje och Flemingsberg, säger Hanna Stjärne, vd på SVT.

Flemingsberg är den 42:a SVT-redaktionen och den 5:e för SVT Nyheter i Stockholm. Sedan tidigare finns redaktioner i Södertälje, Rinkeby, Stockholm och Norrtälje. Uppdraget för reportrarna Michelle Derblom Jobe och Omar Daham är att bevaka hela Södertörn och kommunerna Huddinge, Haninge, Botkyrka och Nynäshamn.

- Nu kan vi göra en än bättre rapportering för alla som bor på Södertörn. Forskning visar att kommuner som ligger nära storstäderna ofta är svagt bevakade. Vår ambition är att granska makten i hela Stockholms län. Med två reportrar som specialbevakar Södertörnskommunerna får vi bättre möjligheter till det, säger Geronimo Åkerlund, redaktionschef SVT Nyheter Stockholm.

Redaktionen består av reportrarna Michelle Derblom Jobe och Omar Daham samt redaktören Lisa Åberg som även arbetar med redaktionerna i Rinkeby och Södertälje. Flemingsbergsredaktionen finns i en lokal på Södertörns högskola.