Fouad Youcefi leder Politikbyrån

Nu kommer programmet som nördar ner sig i svensk politik och förklarar vad som ligger bakom politikernas och partiernas utspel.

Foto: Marco Nilson/SVT

Programledaren Fouad Youcefi och hans experter gräver djupare i inrikespolitikens hetaste ämnen och ger spännande och oväntade infallsvinklar på samhällsdebatten.

- Det kan verka som en rejäl omställning att gå från att bevaka ett av de mest dramatiska åren i USA:s moderna historia till att låsa in sig själv i en studio för att snacka svensk politik. Men det är det inte. Det svenska politiska landskapet är inne i en dramatisk förändring, och bakom varje ord från politikerna finns en tanke, en strategi, och ofta en risk. Jag ser fram emot att med Politikbyrån skapa en större förståelse för både sakfrågorna och för varför politikerna agerar som de gör, säger Fouad Youcefi.

Politikbyrån samlar några av Sveriges främsta experter på politik för att ge en inblick bakom kulisserna i svensk politik. Det är experternas program och de ska prata om politikerna och inte med dem.

- Om Agenda tar upp ett ämne på ett sätt så kan vi ta upp samma ämne, men med ett helt annat perspektiv, en annan ton. Politikbyrån blir ett nördigt program om svensk inrikespolitik, säger Fouad Youcefi.

Politikbyrån har premiär 5 maj i SVT Play och i SVT2 kl 21.45.

Fouad Youcefi bevakade under 2020 USA-valet och coronapandemin på plats. Det skulle varit några veckor som vikarie för SVT:s korrespondent men pandemin gjorde att det blev åtskilliga månader. Under den dramatiska stormningen av Capitolium var Fouad Youcefi på plats och rapporterade direkt. Fouad Youcefi har arbetat som journalist sedan 2009. Han har arbetat på SVT:s lokala nyheter i Uppsala och Göteborg, Uppdrag granskning och senast på SVT Nyheters utrikesredaktion. Han är ordförande för föreningen Grävande journalister och nominerades till priset Guldspaden 2014.