My Goland är SVT:s nya chefsjurist

Nu är det klart vem som blir ny chefsjurist på SVT efter Henrik Grinbaum. My Goland tillträder i mitten av juni.

My Goland SVT:s nya chefsjurist.

My Goland är SVT:s nya chefsjurist. Foto: Janne Danielsson/SVT

My Goland är idag chefsjurist på Schibsted Sverige, och när hon anställdes 2009 var det som den första juristen i Schibsteds svenska verksamheter. My har en jur.kand och en fil.kand i medie- och kommunikationsvetenskap, filmvetenskap och statsvetenskap samt en MBA.

– Jag är glad över att My Goland börjar hos oss på SVT, hon har en gedigen bakgrund som jurist i en publicistisk organisation och lång erfarenhet som chef och ledare. My kommer att bidra till juridikavdelningens utveckling på ett strålande sätt, säger HR- och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala.

Lång erfarenhet inom kultur, media och juridik

My har mycket god kunskap om mediefrågor och public service tack vare en lång bakgrund som omfattar både kultur, media och juridik: 12 år som chefsjurist inom Schibstedkoncernen och som jurist på ett par advokatbyråer. Hon har dessutom erfarenhet som teaterproducent och projektledare inom kulturförvaltning.

– Jag är så otroligt stolt, glad och full av förväntan över att få axla den viktiga rollen som chefsjurist hos SVT. Jag ser jag fram emot att få förena mina stora intressen för samhällsfrågor, journalistik och kultur, inom ramen för mitt uppdrag. Jag hoppas att kunna bidra till SVT:s viktiga samhällsuppdrag med min erfarenhet från branschen i ett brett perspektiv.

– Jag känner mig otroligt taggad på att få träffa och lära mig en massa spännande saker om verksamheten av nya kollegor med erfarenhet och spetskompetens inom olika områden - oavsett om det blir framför en skärm eller (förhoppningsvis) i fysiska möten, säger My.

Rollen som chefsjurist på SVT

Som chefsjurist kommer My att leda, organisera och utveckla den juridiska verksamheten inom SVT tillsammans med nio direktrapporterande bolagsjurister och en administrativ assistent. I uppdraget ingår t ex att ansvara för rättsligt stöd och rådgivning till VD, företagsledning och verksamhetschefer. My kommer också att vara sekreterare i SVT:s styrelse och rapporterar till SVT:s strategichef när denne är rekryterad och på plats.

My börjar på SVT 14 juni.