Magnus Thorén ny programledare för Sverige möts: Direkt

Magnus Thorén, idag programledare på Sveriges Radios Studio Ett, tar över som programledare för Sverige möts: Direkt.

Foto: Sveriges Radio

Sverige möts: Direkt är SVT:s nya debattprogram sedan ett drygt halvår. I direktsändningen debatterar människor med olika perspektiv de stora samhällsfrågorna, men det ges också möjlighet till fördjupning. Nu är det klart att Magnus Thorén tar över som programledare, efter Belinda Olsson och Janne Josefsson, från den första sändningen i februari, 2021.

– Det är ett privilegium att få leda ett program som jag alltid uppfattat som nyfiket och med en stor fingertoppskänsla. För mig står ”Sverige möts: Direkt” för en journalistik som på allvar vill förstå och som inte väjer för komplexa och såriga samhällsfrågor, och det är precis där jag anser att journalistiken oftast bör befinna sig, säger Magnus Thorén.

Magnus Thorén arbetar idag som programledare på Sveriges Radios Studio Ett. Han har tidigare varit producent för programmet. Han har arbetat på Sveriges Radio sedan 2002 och före det på bland annat SVT, Finanstidningen och Dagens industri.

– Jag är så glad över att vi rekryterat en av Sveriges skarpaste journalister till Sverige möts: Direkt. Magnus Thorén har i Sveriges Radios Studio Ett, dag ut och dag in, visat prov på vilken skicklig programledare han är. Han har rutinen som krävs för att manövrera en direktsändning på bästa sändningstid i SVT och modet att inte alltid följa strömmen. Det kommer att bli spännande att få utveckla programmet tillsammans med honom, säger Jorun Collin, projektledare på SVT i Göteborg.