Korrespondenterna Live

Efter förra årets succé i Konserthuset i Stockholm kommer SVT:s utrikeskorrespondenter att samlas igen, men denna gång i Tv-huset i Stockholm och via en direktsändning i SVT2 och på SVT Play. På grund av rådande pandemi direktsänder SVT utan publik och programledare är Anna Hedenmo och Johan Ripås.

Foto från förra årets evenemang i Konserthuset i Stockholm. Foto: SVT

 

Den två timmar långa direktsändningen har tre huvudämnen: Ett sargat Europa, Corona och stormakterna, men det blir också samtal om framtidens klimat, diktatorernas julafton, voodoo-horan och framtidens tech/ekonomi.

Korrespondenterna Live startade förra året som ett publikt evenemang men i år när korrespondenterna inte kan möta publiken fysiskt satsas det på ökad publikinteraktion istället. SVT har utvecklat helt nya funktioner i DUO-appen där tittarna har möjlighet att skicka in sina frågor och kommentarer direkt till korrespondenterna. I samband med tv-sändningen skapas också en virtuell mötesplats där tittarna kan prata med korrespondenterna direkt.

- Det har varit ett omtumlande år och vi hoppas att den här korrespondentkvällen ska informera och inspirera tittarna, men också skapa en direktkontakt mellan korrespondenterna och publiken genom tittarfrågor som kommer att besvaras live under sändningen, säger Hala G. Asfar, projektledare och exekutiv producent för Korrespondenterna Live.

Korrespondenterna Live
Datum och tid: onsdag 12 augusti kl 19.00-21.00
Direktsändning i SVT2 och på SVT Play

Medverkande korrespondenter är:
Samir Abu Eid, publikens korrespondent
Christoffer Wendick, Europa
Carina Bergfeldt, USA
Ulrika Bergsten, Kina
Erika Bjerström, klimatkorrespondent
Stina Blomgren, Mellanöstern
Tigran Feiler, Sydamerika
Linda Hörnqvist, fotograf
Elin Jönsson, Ryssland
Liselott Lindström, Afrika
Malin Mendel, Indien
Alexander Norén, techkorrespondent
Anna-Maja Persson, utrikesreporter
Lena Scherman, utrikesreporter
Bert Sundström, Ryssland
Tomas Thorén, Turkiet
Jennifer Wegerup, Italien
Stefan Åsberg, USA