SVT:s samlade utbud med anledning av coronaviruset

SVT gör en rad förändringar, utökade sändningar och alldeles nya programsatsningar som en följd av coronaviruset - både i tv-sändningarna och i SVT Play.

- I denna allvarliga och oroliga tid för Sverige ser vi att publikens behov av nyheter är mycket stort och att väldigt många vänder sig till SVT för att få svar på sina frågor. Vi satsar därför på en rad nya program där experter ger svar. SVT har också ett särskilt viktigt uppdrag gentemot äldre som riskerar en lång isolering och barn som tillbringar mycket tid i hemmet. När Sveriges scener stängs ner hjälper SVT till så att publiken kan få upplevelser och samlingspunkter ändå, genom att tillgängliggöra scenföreställningar från hela landet. SVT satsar också på extra hög tillgänglighet med ett förstärkt utbud av teckenspråkstolkade program och av nyheter på teckenspråk, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Uppdaterad 2020-06-15

Här kommer en samling av SVT:s nya satsningar med anledning av coronaviruset:

Ekonomibyrån. Hur påverkas den globaliserade ekonomin och de svenska företagen av coronakrisen? Vilka branscher överlever? Programledaren Alexander Norén samtalar med entreprenörer, näringslivsprofiler och ekonimiska experter. Programmet sänds 18 juni kl 22.15 i SVT2 och på SVT Play.

Sällskap med SVT1. Måndag till fredag har SVT gjort om i tablån och från och med klockan tio guidar en programvärd publiken genom dagen. Först kära återseenden med serier som Saltön och Skärgårdsdoktorn och sedan vidare till brittisk detektivserie i form av Father Brown. Därefter nostalgisk underhållning som Gäster med Gester och Här är ditt liv. Och så lagom till eftermiddagskaffet: varje dag minst en matinéfilm av bästa sort. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Hemmagympa med SVT Länk till annan webbplats.. Ett dagligt hemmagympapass för de äldre tittarna i SVT1 kl 09.10, direkt efter Morgonstudion. Ett gympapass varje vardag. Programmet kan även ses på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Kl 13.55 varje dag direktsänder SVT Folkhälsomyndighetens presskonferens. Både SVT Play, Länk till annan webbplats. i SVT2 och på svt.se Länk till annan webbplats. Dessa teckenspråkstolkas på SVT Play och i SVT2.

SVT direktsänder när regeringen och statsminister Stefan Löfven håller presskonferens. Dessa sänds på SVT Play, Länk till annan webbplats. SVT1 samt i på svt.se Länk till annan webbplats.. Vid teckenspråkstolkning sänds dessa på SVT Play och i en av våra andra kanaler samt i svt.se Länk till annan webbplats..

SVT direktsänder också andra extrainsatta presskonferenser som rör coronaviruset.

I SVT:s Morgonstudion Länk till annan webbplats. rapporteras de senaste nyheterna. Varje morgon, med start 08.08, kan tittarna dessutom ställa frågor till en gästande expert. Programmet kan äve ses på SVT Play. Länk till annan webbplats.

SVT Nyheter uppdaterar dygnet runt i artikeln ”Senaste nytt om coronaviruset”. Länk till annan webbplats. Där även tittarnas frågor besvaras.

Rapport 16.00 finns textat på arabiska och engelska.

När så många nyheter är nationella och globala har SVT:s 21 lokala redaktioner en särskilt viktig roll. Här får den lokala publiken överblick och fördjupning kring läget lokalt och bjuds in till dialog.

Lilla Aktuellt vänder sig direkt till barnen och har samlat sin corona-rapportering här Länk till annan webbplats.. Här finns förklarande video, frågor och svar för barnen, tips från kuratorer och information om viruset.

SVT sänder även nyheter på följande språk, samiska Länk till annan webbplats., finska Länk till annan webbplats., lätt svenska Länk till annan webbplats. och teckenspråk Länk till annan webbplats..

Nyhetstecken Länk till annan webbplats., SVT:s nyheter på teckenspråk sänder extra nyhetssändningar lördag och söndag åtminstone tre veckor framöver.

Både Fråga doktorn Länk till annan webbplats. och Go’kväll Länk till annan webbplats. sänder direkt med flera inslag om coronaviruset där publiken har möjlighet att ställa sina frågor.

Redan sända program som finns att se på SVT Play.

När coronan kom till Tornedalen. Länk till annan webbplats. I mars stängde Finland sina gränder på grund av coronapandemin. Det sattes upp kravallstaket mellan systerstäderna Haparanda och Torneå. Efter det var ingenting sig likt i Sveriges nordligaste glesbyggd. Den här dokumentären visar ögonblicksbilder av vad som hände i Tornedalen under några veckor i mars och april när coronan kom till området. Filmen sändes 8 juni och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Utmanarmötet. Länk till annan webbplats. Idrottsvärlden har stått stilla sedan coronapandemins utbrott. I väntan på att den ordinarie idrotten ska kunna återupptas sänder SVT nu den nya specialsatsningen Utmanarmötet. Först ut: brödrakampen mellan tennisspelarna Elias och Mikael Ymer. Johan Ejeborg kommenterar mathcen tillsammans med gästexperten Robin Söderling. Matchen kommer att spelas i Kungliga tennishallen i Stockholm. En låg rad åtgärder har vidtagits för att arrangemanget ska följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Programmet sänds söndagar i SVT1 och på SVT Play. Vidare utmaningar är bordtennis och padel. 

Ekonomibyrån. Länk till annan webbplats. Konkursansökningar, rekord i permitteringar och en snabbt stigande arbetslöshet. Men börsen har rusat upp igen efter den stora corona-kraschen. Är den inte riktigt klok? Och vissa branscher går faktiskt bättre än någonsin. Vilka är vinnarna i coronakrisen? Gäster är riskkapitalisten Christer Gardell, tech-entreprenören Sophia Bendz och aktienörden Nicklas Andersson. Programmet sändes 11 juni och finns att se på SVT Play Länk till annan webbplats..

Ekonomibyrån. Länk till annan webbplats. I SVT:s nya studioprogram Ekonomibyrån står återuppbyggnad av näringsliv och ekonomi i fokus.Hur påverkas den globaliserade ekonomin och de svenska företagen av coronakrisen? Vilka branscher överlever? Programledaren Alexander Norén samtalar med entreprenörer, näringslivsprofiler och ekonomiska experter. Andra avsnittet sändes 4 juni och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Ekonomibyrån. Länk till annan webbplats.I SVT:s nya studioprogram Ekonomibyrån står återuppbyggnad av näringsliv och ekonomi i fokus. Frågorna om de ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen är många. Hur påverkas den globaliserade ekonomin och de svenska företagen av coronakrisen? Vilka branscher överlever? Hur myket ekonomisk kris tål Sverige? Programmet leds av Alexander Norén som är SVT:s techkorrespondent, mångårig programledare på SVT Nyheter och ekonomijournalist. Första avsnittet sändes 28 maj och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Berättelser från frontlinjen - kampen mot coronaviruset. Länk till annan webbplats. SVT:s Oskar Jönsson och Emil Larsson har de senaste månaderna följt de som står i det främsta ledet och bekämpar coronapandemin i Sverige. Dokumentären ger en unik inblick i den nya vardagen på ett av landets största sjukhus och skildrar de som räddar liv när viruset härjar i landet. Parallellt skildras andra yrkesgruppers kamp mot viruset och händelseutvecklingen i samhället under den historiska våren 2020. En dokumentär från SVT Nyheter som sändes 28 maj och finns att se på SVT Play Länk till annan webbplats..

2020 på paus. Den 11 mars förbjöds de att uppträda för stor publik i syfte att bromsa spridningen av corona-viruset. Hör 12 artiser och kreatörer om vad pandemin och frånvaron av publiken gör med dem som artister och som människor under sin första månad i isolering. Medverkar gör: Molly Sandén, Miriam Bryant, Lamix, Benjamin Ingrosso, Hanna Hellquist, Rickard Söderberg, Reyn, Marit Bergman, Charlie Gustafsson, Anis Don Demina, Feix Sandman och Hedda Stiernstedt. Finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Ekdal och Ekdal. Länk till annan webbplats.Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal pejlar vår tids största frågor tillsammans med experter i studion. Vart är världen och Sverige på väg 2020? Ekdal och Ekdal sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang, vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Programmet sändes 9 juni och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Ekdal och Ekdal. Länk till annan webbplats.I säsongspremiären av Ekdal och Ekdal tas ämnet coronapandemin och världsekonomin upp. Coronapandemin har stängt ner värlsekonomin med förödande konsekvenser som följd. Hundratusentals företag går under. Miljoner människor blir arbetslösa. Ekonomer drar paralleller till 1920 och 1930-talens krascher och depressioner. Ekdal och Ekdal gästas av bland andra Anders Borg, tidigare finansminister, Micael Dahlen, ekomnomiprofessor, Carolina Ekholm, ekonomiprofessor, Stefan Ingves, riksbankchef och Per Bolund (MP), finansmarknads- och bostadsminister samt biträdande finansminister. Programmet sändess 5 maj och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

VM 1994 - hela resan Länk till annan webbplats.. Under tre helger, med start 18 april, visar SVT  Sveriges matcher från fotbolls-VM i USA 1994. Dessutom 15 minuters studiosamtal inför varje match, samtal i pausen och mellan halvlekarna, samt 15 minuters eftersnack. I studion finns Mats Nyström och Jane Björck, som också var programledare under VM 1994, tillsammans med SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog. Matcherna finns nu att se på SVT Play.

Hockeykväll Special: Stjärnparaden. Länk till annan webbplats. Just nu skulle hockeyn ha gått för högvarv med SM-slutspel, kvar till SHL, damkronorna skulle ta sig tillbaka till A-VM, herrkronorna skulle "gräva guld" i Schweiz och Stanely Cup-slutspelet skulle rulla. Istället - ingenting. Därför gör SVT Sport en uppesittarkväll med programledarna Chris Härenstam och Dusan Umicevic som pratar hockey, men som också pratar om livet runt omkring hockeyn med ett stort antal profiler. Programmet sänds i SVT Play 23 april kl 19.00.

En kväll tillsammans. Länk till annan webbplats. En direktsändning som hyllar, peppar och stöttar i coronans spår. På lördag samlar SVT svenska folket till en gemensam kväll, där vi alla kan njuta av musik från Sveriges artistelit samtidigt som alla som vill kan bidra till Radiohjälpens kampanj för de människor som drabbats extra hårt av läget i landet just nu. Mark Levengood leder En kväll tillsammans och till sin hjälp har han reportrar på plats i Göteborg, Umeå och Malmö. Kvällen kommer att ledas från en studio i Stockholm helt utan publik. Programmet sändess 11 april och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Dokument utifrån: Vaccinmotståndarna Länk till annan webbplats.. Världen över pågår en kamp mot klockan för att få fram ett vaccin mot det nya coronaviruset. Samtidigt väljer att fler föräldrar att inte låta sina barn ingå i nationella vaccinationsprogram. Vaccinmotståndarna anser att läkemedelsbolag och myndigheter döljer sanningen om riskerna med vaccin. Denna livsfarliga konspirationsteori har lett till att allvarliga sjukdomar som länge varit utrotade åter fått fäste. Programmet sändes 19 april och finnas att se på SVT Play Länk till annan webbplats..

Konsert från ett publiktomt Berwaldhallen Länk till annan webbplats. med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören under ledning av Tobias Ringborg. Kan inte publiken komma till konserten så får konserten komma till publiken. På lördag bjuder Berwaldhallen och SVT på hjärtesmältande musik i världsklass. Solister är världssopranen Malin Byström och stjärnvionilisten Janine Jansen. Dessutom Joha Dalene, Hanna Husahr, Jakib Högström och Ingrif Tobiasson. Det bjuds på musik av Verdi, Bach och Bruch samt Lars-Erik Larssons Förklädd gud. Konserten sändses 4 april och kan nu ses på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Agenda. Länk till annan webbplats.Hur har den svenska strategin mot coronapandemin fungerat? Direktsänd studiointervju med statsminister Stefan Löfven (S) i Agendas säsongsavslutning. Programmet sändes 14 juni och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Agenda. Länk till annan webbplats. Hur många äldre på särskilda boenden får inte den vård de behöver mot covid-19? Hör Thomas Andersson som tvingade äldreboendet att tänka om och räddade sin 81-åriga pappa. I studion också: Thomas Lindén, Socialstyrelsen och Yngve Gustafson, geriatrikprofessor. Ny utredning om arbetsrätten bäddar för höstens stora politiska strid. I studion Jonas Sjöstedt (V), partiledare och Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare. WHO:s ledande epidemiolog i Europa Richard Pebody varnar för en andra våg av coronasmitta. Programmet sändes den 25 maj och finns att se på SVT Play Länk till annan webbplats..

Agenda. Länk till annan webbplats. Kan vi lita på prognoserna om flockimmunitet redan i sommar? Utländska studier visar på låga immun-nivåer. Fungerar verkligen den svenka coronastrategin? Intervju med den belgiske professorn Pierre van Damme. Varför dröjer regeringens besked till riskgruppen om ersättning för att stanna hemma från jobbet? Möt sjuksköterskan som har nedsatt immunförsvar efter cancersjukdom, men inte har råd att sluta arbeta. Hur fungerar den svenska demokratin när riksdagen bantas för att minska smittspridningen? Och vilka effekter får coronapandemin för det amerikanska presidentvalet? Riksdagens talman Anderas Norlén och Sveriges Radions utrikeschef Ginna Lindberg gästar. Programmet sändes 17 maj i SVT2 och finnas att se i SVT Play Länk till annan webbplats.

Agenda Länk till annan webbplats.. Ett helt Agenda om den katastrof som coronakrisen innebär för Sveriges äldre befolkning. Vilka bär ansvaret för tragedin med alla avlidna på landets äldreboenden? Socialminister Lena Hallengren (S), Olivia Wigzell, generaldirektör Socialstyrelsen och äldreforskaren Ingmar Skoog gästar programmet. Hur länge klarar en gammal människa att leva ensam i karantän utan att bli deprimerad och sjuk? Intervju med 86-åriga riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L). Agenda sändes 10 maj och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Agenda. Länk till annan webbplats.Tester för coronaviruset beskrivs som en nyckel för att få kontroll över spridningen. Varför testar Sverige så få jämfört med våra grannländer? Företag och politiker går ihop för att skapa grönare ekonomi efter pandemin. ​Men hur stor blir skillnaden? ​Jesper Brodin, vd för IKEA:s varuhuskedja, förra MP-språkröret Maria Wetterstrand och förre finansministern Anders Borg i Agenda. ​Igår var de utskällda och misstänkliggjorda. Idag vill alla regeringar ha Googles, Facebooks och andra ​tech-jättars stöd i kampen mot coronan. ​Programledare: Anders Holmberg. Programmet sändes den 3 maj och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Agenda. Länk till annan webbplats.Mer pengar direkt till företagen som drabbas av pandemin – slöseri med skattebetalarnas pengar eller klok investering? Moderatledaren Ulf Kristersson intervjuas. Spanien – belägrat land i coronatider. Reportage om utegångsförbud, skyhöga dödstal, vårdpersonal som går på knäna – men också om hur krisen svetsar folk samman. Samtal med Camlla Lif, präst i svenska kyrkan. Hur kan Sverige säkra sina lager av läkemedel och skyddsmateriel inför nästan pandemi? I studion Åsa Kullgren, utredare av sjukvårdens krisberedskap och Stefan Swartling Peterson, professor i global hälsa. Programmet sänds 26 april kl 21.15 i SVT2 och på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Agenda. Länk till annan webbplats. Skriande brist på skyddsutrustning i äldreomsorgen - vem tar ansvar för de gamla? Intervju med Stockholms äldreborgarråd Erik Slottner (KD). Varför så olika dödstal i de nordiska länderna? Diskussion med Frode Forland, smittskyddsdirektör i Norge och Else Smith, f d chef för danska sundhetsstyrelsen. Land efter land öppnas upp igen - hur förbereder sig Sverige för nästa steg i corona-epidemin? Biträdande statsepidemiolog Anders Wallenstan gästar. Agenda sändess 19 april och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Agenda. Länk till annan webbplats. I  Agenda tar man upp frågan om de tiotusentals företag som riskerar att gå i konkurs. Borde regeringen gör mer för att skydda dem? I studion Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare och Elisabeth Svantesson (M), ekonomisk-politisk talesperson. Också; varför har kommunerna och regionerna misslyckats med att hålla smittan borta från äldreboenden? Intervju med socialminister Lena Hallengren (S). Och tills sist: Finland hade miljoner masker och annan skyddsmateriel i beredskapslager - varför var Sverige inte förberett för en pandemi? Intervju med Finlands Beredskapsmyndighet. Programmet sändes 5 april och kan ses på SVT Play. Länk till annan webbplats.

I Agenda Länk till annan webbplats. tar man upp frågan om trångbodda och fattiga löper större risk att smittas av coronaviruset. Reportage från Järvaområdet i Stockholm och intervju med Bi Puranen, docent i ekonomisk historia. Ekonomisk kris när Sverige stänger - men också kreativa lösningar. Nu får vården hjälp av flygets kabinpersonal. Stängda gränser och minimalt samarbete mellan länderna - klarar EU utmaningen från coronasmittan?​ Cecilia Malmström, tidigare EU-kommissionär, och Göran von Sydow, Svenska institutet för Europapolitiska studier. Programledare: Anna Hedenmo. Programmet sändes 29 mars och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Utrikesbyrån. Länk till annan webbplats. Den italienska maffian har skaffat sig guldläge i coronakrisen. Nu nyrekryterar maffian, köper in sig i vita verksamheter och hittar vägar att utnyttja sjukvården. Allt för att vinna inflytande och flytta fram sina positioner. I studion entreprenören Anders Adali som har ett förflutet som värdetransportrånare och vet allt om hur kriminella hittar nya möjligheter i kriser. Carina Gunnarsson en av Sveriges främsta experter på den italienska maffian och SVT:s italienkorrespondent Jennifer Wegerup som själv har levt i ett samhälle där maffian har stort inflytande. Medverkar gör också Nicola Morra, chef för antimaffia-komissionen i Italien och Catarine de Bolle, generaldirektör för Europol. Programmet sänds 20 maj kl 21.40 i SVT2 och på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Utrikesbyrån. Länk till annan webbplats. Coronaviruset är en osynlig fiende som hela världen försöker bemästra på olika vis. Just nu utvecklas och används mängder av nya appar och andra övervakningssystem för att hindra smittan från att spridas. I Israel övervakar man nu coronasmittade med samma verktyg som används i terrorbekämpning. Norge följer det Sydkoreanska exemplet och använder smittspårning via appar och i Chile talas det om ett immunitetsintyg. Är övervakning det säkraste sättet att rädda liv under coronakrisen? Medverkar gör framtidsspanaren och covidpatienten Alexander Barn och den internationella bästsäljarförfattaren Yuval Noah Harai (Sapiens). I studion gästas programledare Johan Ripås av AI-entreprenören Anna Felländer och SVT:s tech-korrespondent Alexander Norén. Programmet sänds 6 maj kl 22.10 i SVT2 och på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Utrikesbyrån. Länk till annan webbplats. Johan Ripås med gäster tar tempen på vaccinmotståndet. WHO klassar det som ett av de allvarligaste hoten mot folkhälsan. Kan vaccinmotståndarna bli ett hinder för vaccineringen mot corona? Gäster i studion är Karin Bijs, vetenskapsjournalist, Emma Frans, epidemiolog och Christophe Premat, statsvetare. Programmet sändes 29 april och på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Utrikesbyrån Länk till annan webbplats.. Usa är det land i världen som har flest coronafall, och värst drabbat är delstaten New York som står för ungefär en tredjedel av dödsfallen i landet. Dessutom befarar många att mörkertalet är stort. Johan Ripås undersöker krisen i staden som aldrig sover tillsammans med SVT.s förre USA-korrespondent Carina Bergfeldt och tidigare generalkonsuln i New York, Leif Pagrotsky, samt den amerikanske läkaren James Sadock. Medverkar för även stjärnkocken Marcus Samuelsson och nobelpristagaren i ekonomi Joseph Sliglitz. Programmet sändes 22 april och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Utrikesbyrån. Länk till annan webbplats.I detta avsnitt av Utrikesbyrån borrar Johan Ripås med gäster i varför den kinesiska regeringen inte förbjuder marknadshandeln med kött från vilda djur och i hur det egentligen gick till när coronaviruset spreds från djur till människa i Wuhan. Gäster: stjärnkocken Niklas Ekstedt, som själv häpnat över hygienen på matmarknader i Kina, professorn Björn Olsen, som kan allt om hur virus vandrar mellan arter, samt SVT:s utrikesreporter Tilde Lewin, som har djupstuderat den kinesiska viltköttskulturen.  Programmet sändess 8 april och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Utrikesbyrån Länk till annan webbplats.. Vad som händer när coronaviruset slår till i ett land för propagandan och censuren gör det svårt för folket att veta vad som är sant? Iran har drabbat hårdast i Mellanöstern av coronaviruset och dessuom blivit regionens superspridare. Först tonade regimen ner utbrottets omfattning men nu varnar forskare i landet för att miljoner människor kan komma att dö av viruset. Johan Ripås gästas av forskaren och influeraren Azadeh Karami som informerar om corona till en kvart miljoner iranier - från Sverige. Och SVT:s korrenspondent Stina Blomgren som var i Iran när omvärlden stoppade flygtrafiken och stängde sina gränser. Programmet sändes 1 april och finns att se på SVT Play

Utrikesbyrån Länk till annan webbplats. ger inblickar i veckans mest fascinerande världshändelse. Johan Ripås med gäster berättar om hur det gick till när coronasmittan spreds i Italien och hur de vanligtvis så sociala italienarna klarar isoleringen. I programmet medverkar bland annat utrikesreportern Jennifer Wegerup, som vet allt om Italien och nyss har kommit ut ur sin karantän, samt operatenoren Maurizio Marchi som blivit viral efter sin balkongsång i Florens. Programmet sändes 25 mars och finns på SVT Play.

Tal till nationen. Med anledning av coronapandemin sände SVT en hälsning från H.M Konungen. Hans tal till nationen kan ses på SVT Play Länk till annan webbplats.

Sverige möts: Direkt. Länk till annan webbplats. Manifestationerna och upploppen i USA efter George Floyds död har spridit sig över världen. Vi samlar röster på plats i USA och i Sverige. Hur påverkar händelserna i USA den svenska debatten? Finns det rasism inom svensk poliskår? Och är det rätt att demonstrera under coronapandemin? Programmet sändes 8 juni och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Sverige möts: Direkt. Länk till annan webbplats. Hur klarar Sverige Coronakrisen? Den svenska linjen förvånar en hel värld. Är det rätt väg att gå? Agnes Wold medverkar liksom, företagare, läkare, sjuksköterskor och människor som satt sig själva i karantän. Progammet sändes 1 april och finns att se på SVT Play Länk till annan webbplats..

Sverige möts: Direkt Länk till annan webbplats.. Om smittan inom hemtjänsten där undersköterskan Silvana, som saknat skyddsutrustning i flera veckor, möter ansvarig politiker. Det blir också diskussion om debattklimatet är för hårt i Sverige och om journalisterna har blivit för myndighetslydiga. Medverkar för bland andra Christian Stichler från tyska tv-bolaget ARD, Agnes Wold, Silvana Vretoska och Evelyn Scala Schreiber, svensk journalist bosatt i New York. Programmet sänds 23 april kl 22.00 i SVT1 och på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Mötet. Länk till annan webbplats. Coronapandemin har blottat brister i vårt samhälle. I säsongens sista avsnitt möts två ideologiska motpoler för att diskutera framtiden och hur vi bättre ska stå rustade inför nästa kris. Mattias Karlsson (SD) betonar vikten av en start nationalstat. Gudrun Schyman (Fi) vill se en grön omställning - utan gränser och försvar. Ett möter. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter. Programmet sändes 18 maj i SVT1 och kan ses i SVT Play. Länk till annan webbplats.

Mötet. Länk till annan webbplats. Tonläget är högt i debatten om Sveriges coronastrategi. Tjänstemän har kallats talanglösa och forskare har anklagats för att trixa med siffror. På varsin sida av debatten står två gamla vänner. Infektionsläkaren Stefan Hanson är kritisk till den svenska linjen medan infektionsprofessorn Anders Björkman försvarar den. Ett möte. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter. Programmet sändess 11 maj och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Mötet. Länk till annan webbplats.Coronakrisen slår allt hårdare mot ekonomin och arbetsmarknaden. PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens industri, anser att nedstängningen av samhället kan få större konsekvenser än den nuvarande pandemin. ETC-grundaren Johan Ehrenberg tycker att finansmarknaden saknar moral och där pengar går före mänskligt värde. Programmet sändess 27 april och finns att se på SVT Play.

Mötet. Länk till annan webbplats. Sverige går sin egen väg jämfört med Europa för att mota coronapandemin. Influencern Katrin Zytomierska är kritisk till den svenska modellen. Hon har isolerat sig med sin familj och uppmanar människor i alla åldrar att stanna hemma. Onödig alarmism, anser överläkaren Johnny Ludvigsson som tycker att det råder en farlig hysteri kring coronaviruset. Ett möte. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter. Progammet sändes 13 april och finns att se på SVT Play.​ Länk till annan webbplats.

Mötet. Länk till annan webbplats. Detta avsnitt handlar om välfärden och hur Sveriges krisberedskap ser ut vid en sådan här kris. Är det bra med en liten eller stor stat och hur har privatiseringen av den gemensamma välfärden påverkat vår förmåga att hantera en coronapandemi? Medverkande är Enna Gerin, bitr chef för det oberoende fackliga idéinstitutet Katalys och Karin Svanborg-Sjövall, vd på marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Programmet sändes 6 april och finns på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Mötet. Länk till annan webbplats. Inställda föreställningar och teblivna gig. Trots att kulturen drabbats hårt under coronakrisen är debattören Henrik Jönsson kritisk till att branschen nu får krispaket av staten. För dramatikern och författaren Marisol M./Fredrik Ekelund är statligt kulturstöd en självklarhet - inte minst i kristider. Programmet sändes 3 maj och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Vetenskapens värld. Länk till annan webbplats. Vägen ur corona. Experter i hela världen har de senaste månaderna försökt förstå och överlista det nya coronaviruset. Vi följer forskare som tror sig ha hittat botemedlet. Och vi intervjuar kinesiska experter som tror sig ha goda råd inför den andra coronavågen. Dessutom tar vi reda på hur de nya coronatesterna fungerar, och hur många svenskar som kan ha fått immunitet. I studion: Anders Tegnell och andra experter. Progarmmet sändes 11 maj och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Vetenskapens värld - Kampen mot corona Länk till annan webbplats.. Världen över kämpar människor mot coronaviruset. Sjukvården är ansträngd, och forskare jobbar för högtryck för att finna vaccin. I programmet får vi inblick i hur smittspridningen kan förhindras, riskerna för att viruset muterar - och vi får inblickar i de labb som just nu börjar ta fram läkemedlen som kan stoppa en pandemi. Vetenskapens värld sändes 30 mars och finns att se på SVT Play.

Dokument utifrån: coronaviruset Länk till annan webbplats.. Coronaviruset sprids över världen och många fruktar en ny pandemi. Men hur startade utbrottet och varför reagerade kinsesiska myndigheter så sent? Dokument utifrån tar oss med till smittans epicentrum och låter oss möta de människor som drabbats och som förtvivlat söker hjälp på överfulla sjukhus eller tvingas leva instängda i sina lägenheter. Samtidigt arbetar forskare med att kartlägga det nya viruset för att hitta vägar att stoppa det. Australiensisk dokumentär från 2020. Programmet sändes 1 mars och finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

På SVT Play finns alla SVT:s nyhetsprogram samlade men för den som vill koppla bort för en stund finns ett stort utbud av drama, humor och samhällsprogram. 112 dramaserier, allt från nyare serier som Homeland, The day, Kalifat och Dejta till moderna klassiker som 318 avsnitt av Rederiet och sju säsonger av Hem till byn till riktiga klassiker som Det sjunde inseglet, Hemsöborna och Raskens. Just ligger 391 dokumentärer på SVT Play. Samlat finns ett femtiotal humorprogram samt 204 timmar älgvandring. Just nu direktsänds även slow-tv-programmet Gården Live. Läs mer om drama på Play här. Länk till annan webbplats.

Nytt underhållningsprogram, Karantän-TV Länk till annan webbplats.. Komikerna Niklas Andersson och Ina Lundström sitter i karantän i en husvagn på SVT Göteborgs parkeringsplats. Härifrån direktsände de varje vardageftermiddag Karantän-TV mellan 23 mars och 9 april, där de hade kontakt med kända och okända hemmasittare runt om i hela landet. Här samlades goda idéer, roliga lösningar, udda förströelser och underhållande samtal som får tiden att gå lite fortare. Avsitten finns att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

Mot bakgrund av de många stängda scenerna i Sverige bjuder SVT Scen Länk till annan webbplats. på SVT Play på en bred repertoar med både nyinspelade och klassiska operaföreställningar, dans, teaterföreställningar och konserter från både små och stora scener runt om i landet. SVT förpublicerar Dramatens ”Bortbytingen” som var tänkt att sändas i broadcast senare i år och bjuder därmed på något helt nyinspelat. Med namnkunnig ensemble och suggestiv scenografi och kostym.

Hemmahänget Fredag Länk till annan webbplats. kommer aktiverade, tryggade och roade barn med trolleri, pyssel, mellistips, sketcher och vardagsrumsparkour. Dels via en livechatt i appen Mixat, dels via videosamtal. Programmet sändes live på SVT Barn under våren och finns nu att se på SVT Play. Länk till annan webbplats.

  • PUBLICERAD 20 Mar 2020 - 14.48