Vi jobbar för hela bilden

Från nära till jordens alla hörn. Från förtvivlan till hopp. Från allvar till humor. Vi engagerar, berör och berikar – och gör skillnad på riktigt. Vi drivs av att veta mer och av att komma närmare. Därför går vi på djupet, iakttar, lyssnar nyfiket och låter varje berättelse växa fram. För vi har ett viktigt uppdrag: att skapa ett innehåll som engagerar alla i Sverige.

 

En ensam man med mörk täckjacka med svt-logga på står i ett snöigt landskap, vänd med ryggen mot kameran. Foto: Jan Danielsson/SVT
Bolibompadraken, dvs en grön hårig drake, syns bakifrån. En kvinna med munskydd kammar drakens svans. Foto: Jan Danielsson/SVT
Tre siluetter av människor under en byggnadsställning med ett par kameror på. Bilden är mörk.

Allt finns innanför våra väggar, från idé och produktion till distribution. Vi vill vara det kreativa navet som driver branschen framåt och när vi behöver samarbetar vi med de allra bästa. Alla roller är lika viktiga och alla är specialister på sin länk i kedjan som granskar, ljussätter, filmar, iscensätter, roar, formaterar, informerar och inspirerar. Vi behöver ständigt locka till oss talanger som ger oss nya perspektiv. Vill du bli en del av berättelsen?

 

Lediga tjänster

Vår värdegrund

SVT ska spegla hela Sverige, i såväl vårt utbud som i sammansättningen av vår personal. Därför använder vi oss av inkluderande och kompetensbaserad rekrytering. Det innebär att vi strävar efter att ge alla kandidater i en rekryteringsprocess förutsättningar att bedömas enligt samma mall och kriterier, och enbart utifrån kompetens. För oss är mångfald inte bara något vi pratar om, det är vårt uppdrag.

Kreativ

Med kreativitet och journalistiskt mod skapar vi berättelser och hittar lösningar utöver det förväntade.

Kunnig

Med kunskap, glädje och engagemang bidrar vi till ett klokare Sverige.

Kvalitet

Kvalitet är vår vattenstämpel.

Oberoende

Trovärdighet är grunden för SVT. Den utgörs av opartiskhet, saklighet och ärlighet.

Inbjudande

Vi är nära vår publik och vi finns till för alla.

 

Vi på SVT

På SVT finns ungefär 2100 vidareanställda och ett varierande antal visstidsanställda. Bland våra anställda är 49 procent kvinnor och 51 procent män, och hos cheferna är könsfördelningen 56 procent kvinnor och 44 procent män.

Det finns 128 olika roller hos oss och den vanligaste rollen är reporter (601 st). Näst vanligast är redaktör (234 st) och sedan kommer systemutvecklare (106 st).

Vi har kontor på 50 orter runt om i Sverige, och vi har ett korrespondentnätverk i hela världen.