Gruppchatten – en ny pratshow för unga

Välkomna in i ett nytt universum. Eller rättare sagt, en för SVT ny dörr in i ett redan existerande universum.

Programmet leds av Batoul Raad och Kaeli Abdi. Foto: Emma Grann/SVT

Foto: Emma Grann/SVT

Den 7 mars startar ”Gruppchatten” – en ny pratshow för unga. Programmet leds av Batoul Raad och Kaeli Abdi och direktsänds två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar kl 16-17, i SVT Play.

SVT vill med Gruppchatten erbjuda ett roligt och dagsaktuellt program som ska finnas som sällskap på eftermiddagen för en publik som kanske fortfarande går i gymnasiet eller nyligen tagit ett steg ut i vuxenlivet. Tittaren får tillgång till ett slags vardagsrum med samtal och flöden som är självklara för en stor del av den unga publiken, men som i den här formen inte haft sin plattform hos SVT. Våra programledarprofiler har själva vänt sig till SVT och påpekat den här luckan i vårt utbud. Med stor energi och glädje bjuder de nu in sin publik. Kaeli är komiker från Trollhättan som gjort succé på TikTok och Batoul är skejtaren från Skepplanda med koll på det mesta mellan världsläget och musik.

Gruppchatten kommer att röra sig runt frågor som engagerar unga vuxna utifrån referenser de själva känner igen och med ett språk som är deras. Det blir stort som smått från kultur, samhälle och det allra mest privata. Vardagsrummet kommer att fyllas med många gäster och i det första programmet följer vi med på dejt med fotbollsspelaren Tobias Sana. Välkomna att kliva in, titta på, chatta eller bara bekanta er med ett karismatiskt universum.