Bella Goldman blir marknadschef på SVT

I rollen som marknadschef kommer Bella ansvara för att skapa genomslag för SVT:s program och tjänster i köpta, egna och förtjänade kanaler, för att hjälpa publiken upptäcka det utbud som passar dom. Hon blir ny marknadschef efter Christer Mellstrand.

Bella Goldman ny marknadschef på SVT

– Jag är väldigt glad att Bella Goldman blir ny marknadschef på SVT. Hon har en unik kompetens som kombinerar både en gedigen kunskap kring kreativ kommunikation som når många, med en lång erfarenhet inom tv-branschen och förståelse för publicistiska frågor, säger Åsa Barsness, HR- och Kommunikationsdirektör på SVT.

Bella kommer senast från rollen som Varumärkes-, CSR, och Kommunikationsdirektör på Lidl där hon varit sedan 2017. Bella har även arbetat som programledare och producent på TV4, ZTV och TV3 samt drivit egen verksamhet inom kommunikation.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att ha fått uppdraget att berätta om SVT:s fantastiska utbud och uppdrag. Särskilt stolt är jag över att, tillsammans med så många begåvade kollegor, få arbeta med SVT:s public service-uppdrag. Extra kul är det såklart att komma tillbaka till Tv-branschen, där min karriär en gång började, säger Bella Goldman.

Bella börjar på SVT den 14 maj. Fredrik Marklund fortsätter i rollen som tf marknadschef till dess.