Besöksrekord i SVT Nyheters onlinetjänst under valet

Under de senaste dagarnas valdramatik har SVT Nyheters onlinetjänst fyllt ett starkt publikt behov. I måndags hade tjänsten rekordpublik med 9,1 miljoner besök. Den tidigare högsta siffran var drygt 6 miljoner.

SVT Nyheters onlinetjänst

De senaste dagarnas valdramatik har gjort att publikens behov av snabb och trovärdig journalistik varit stort. SVT Nyheter har aldrig haft så många besök online.

- Jag är glad att vi har en nyhetstjänst som så tydligt uppfyller publikens behov när nyhetsläget är som hetast. Många har arbetat hårt för att göra tjänsten till en bra mix av video, interaktiv grafik och text. Vi har gett publiken högklassigt valinnehåll med spännande grepp, och vi speglar hela landet. De här siffrorna visar att vi klarar att leverera på de högt ställda krav som finns på en modern nyhetstjänst, säger Nergiz Nora Westerbergh, programchef på SVT Nyheter.

Två dagar i rad har även rekordet för SVT:s samtliga onlineprodukter (SVT Play, SVT Nyheter och SVT Barn) slagits. I söndags var det nya rekordet 10,5 miljoner besök. Det slogs redan på måndagen då det var 13,8 miljoner besök.