Karolina Stallwood blir ny chef för SVT International

Karolina Stallwood blir ny chef för SVT International, med särskilt ansvar för den inköpta fiktionen. Hon ersätter Stephen Mowbray som nyligen lämnade SVT.

Karolina Stallwood

Karolina Stallwood, foto: Johnny Wohlin

Karolina Stallwood har en lång erfarenhet inom tv-branschen och kommer senast från rollen som Head of Entertainment på Paramount (tidigare ViacomCBS), där hon bland annat ansvarat för lanseringen av Paramount Network och Paramount+.

Tidigare har hon arbetat som tablå- och inköpschef och innehållsdirektör på MTG Sverige. Hon var tidigare bosatt i London där har hon arbetat för bland annat Channel 4, Channel 5, Comedy Central UK och BBC.

– Det här är verkligen ett drömjobb för mig. SVT har ett utbud i världsklass och att få fortsätta leverera ett brett, högkvalitativt utbud av underhållning med de allra bästa inköpta programmen är både otroligt roligt och ett viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet och vara en del av ett oerhört kompetent team, säger Karolina Stallwood, tillträdande chef för SVT International.

– Jag är så glad för att Karolina valt att tacka ja till det här jobbet. Det inköpta utbudet är viktigt, för SVT och för publiken, och konkurrensen har blivit stenhård. Karolina har den erfarenhet och energi som krävs för att de mest spännande serierna ska hamna hos oss även i framtiden, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT.

Karolina Stallwood kommer även att ingå i programledningen. Hon tillträder den 1:a maj.