Axel Arnö ny programchef för Dokumentär och Vetenskap

Axel Arnö blir ny programchef för Dokumentär- och Vetenskapsredaktionerna. Det är ett av Sveriges tyngsta journalistiska uppdrag med ansvar för att leda arbetet med att hitta angelägna ämnen och berättelser till publiken.

Axel Arnö har sedan mars 2021 varit tillförordnad programchef för avdelningen. Axel har en bred bakgrund inom både journalistik och dokumentär och har tidigare bland annat varit projektledare för Dox och Dokument utifrån.

- Jag är väldigt glad över att kunna presentera Axel Arnö som ny programchef för Dokumentär- och Vetenskapsavdelningen. Axel har helt rätt profil inom det mångfacetterade fält som avdelningens uppdrag rymmer. Med stor publicistisk erfarenhet och mod, dokumenterad stark förmåga att skapa goda förutsättningar för det dokumentära och journalistiska berättandet, ett oslagbart nätverk i branschen och med en empatisk ledarprofil är han inget annat än en drömkandidat för att driva utvecklingen vidare inom dessa områden, säger Andreas Bedinger, divisionschef för Programdivisionen.

Avdelningens fokus ligger på dokumentärt berättande och journalistisk skärpa. Att beröra, roa, oroa, vidga perspektiv och ge tittaren nya insikter och upplevelser.

- Jag kan inte tänka mig ett roligare eller mer stimulerande jobb, säger Axel Arnö. Vi lever i en tid då allt är en story. För mig är det ett privilegium att stå mitt i floden av programförslag, omgiven av människor som brinner för att dela sina historier. Jag ser verkligen fram emot att utveckla och utvecklas tillsammans med Sveriges bästa berättare.

Dokumentäravdelningen består bland annat av programredaktionerna för Dokument inifrån, Dokument utifrån, Dox, svensk dokumentärfilm, dokumentära serier, kortfilm och Vetenskapens värld.

Mer om Axel Arnö:

  • Tf Programchef Dokumentär- och & Vetenskapsredaktionerna från mars 2021-
  • Projektledare på SVT Dokumentär 2001-2021
  • Programchef Nyheter & Fakta 1999-2000
  • Dessförinnan reporter och redaktör på Aktuellt och samhällsprogrammet Striptease
  • Startat bland annat Dokument inifrån och Veckans brott