Karin Ekman ny online-chef

Karin Ekman har utsetts till nyhetschef för online på SVT Nyheters riksredaktion.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Avdelningen består av 80 medarbetare med ansvar för direktsändningar, nyhetspubliceringar på svt.se, video, sociala medier och text-tv. Online-chefens ansvar är att fortsatt utveckla medarbetare och utbudet och säkra att publiken får en modern, trovärdig och relevant journalistik. Online-verksamheten arbetar tätt tillsammans med broadcast-programmen. Karin Ekman arbetar idag som digital dagchef på SVT Nyheter.

– Jag är glad och hedrad över det här förtroendet. SVT Nyheters digitala nyhetstjänst är en av Sveriges viktigaste nyhetsförmedlare. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med en oerhört kompetent och framåtlutad redaktion, verka för att vi tar rätt kliv in i framtiden, säger Karin Ekman.

SVT Nyheter online har det senaste året ökat markant både i användande och i betyg från publiken. Särskilt markant har höjningen varit bland unga.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Karin Ekman är en både rutinerad och klok publicistisk ledare. I Karin Ekman får nyhetstjänsten en ledare med driv och mycket tydlig digital spetskompetens som kan fortsätta utveckla vårt nyhetsutbud online, säger Charlotta Friborg.

Karin Ekman har mångårig erfarenhet av digital nyhetsleverans och utveckling, senast i rollen som digital dagchef vid Riksnyheterna. Hon har tidigare varit chef för SVT Nyheters datajournalister och sociala medieteam, och drivit en rad större journalistiska projekt och granskningar, däribland valprojekten #dinröst och prisvinnande #ettsverige.

Tidigare har Karin Ekman även arbetat inom samhälls- och opinionsjournalistiken, bland annat som projektledare för tv-programmet Debatt.

Karin Ekman efterträder Michael Kucera som är ny programchef för SVT Nyheters samhällsutbud.