Tolkade program

Här hittar du aktuella och kommande program som kommer att syntolkas eller teckenspråkstolkas.

September:

Prio 1 - i förövarnas spår. Under 2017 slår Facebook larm om att det delas olagliga bilder och filmer mellan två konton i Sverige. På bilderna och filmerna förekommer sexuella över-grepp på svenska barn.I maj 2018 grips en svensk man av polisen i Halmstad. I mannens telefon hittas bilder på sexuella övergrepp på en liten pojke från ett asiatiskt land. Serien har spelats in under tre år och följer polisarbetet från inkommet tips till domstolen sdom. Söndag 27 september

Oktober:

Framtiden runt hörnet. Hur kul är det i framtiden? Forskaren och vetenskapsjournalisten Emma Frans och komikern David Sundin träffar de som jobbar vid forskningens frontlinjer. Uppdraget är att ta reda på hur vår vardagsframtid kommer att se ut. Tisdag 20 oktober.

Våra barns hemliga liv.
Vad tycker, tänker och gör våra barn när vi inte ser på? Vad händer när en grupp barn möts för första gången? Och hur mycket skiljer sig livet på en förskola mot livet på e narbetsplats? Nu få rett gäng fyra- till sexåringar prova på en lite annorlunda förskolemiljö riggad med kameror och ljudupptagningsutrustning för att vi som tittare ska kunna följa allt som barnen gör. Måndag 26 oktober.

Barnmorskorna. I en dokumentärserie får tittarna träffa fyra dynamiska och engagerade barnmorskor och deras kollegor som alla jobbar kring ett ögonblick som förenar alla människor, stunden då ett barn kommer till världen. Det handlar om vardags dramatik som skildrar ett mytomspunnet och spännande yrke, ett arbete för kvinnors och barns hälsa och rättigheter. Serien är inspelad på förlossningsavdelningen på Huddinge sjukhus i Stockholm. Där pågår projektet ”Min barnmorska”, som innebär en sammanhållande vårdkedja där barnmorskorna följer kvinnor och par hela vägen genom graviditet, förlossning och BB-vård i hemmet. Måndag 26 oktober.

Årets sockerbagare 2020. I höst fylls lördagarna med glada bagarbarn och deras medtävlare i Årets socker-bagare. En resa från mjöl till marsipanros och en och annan kakkatastrof blir det när nio familjekonstellationer möts under åtta lördags kvällar. Lördag 31 oktober.

November:

Målet är målet. Svensk fotboll lider brist på kreativa spelare, i synnerhet bland anfallarna. Enligt legendaren, skyttekungen, landslagsmannen, utlandsproffset och tränaren för både elitklubbar och landslag, Torbjörn Nilsson, grundläggs detta problem redan i tidiga år Nu står han inför sin karriärs tuffaste utmaning. Han och hans vapendragare Martin Johansson vill ändra på denna brist och tar därför över ansvaret för två ungdomslag i Kungälv strax norr om Göteborg. På tre månader ska han göra YtterbyIs pojkar födda-07 och flickor-05 till kreativa skyttekungar. Detta utan toppning och vinnar-hets. Kan Torbjörn och Martins träningsfilosofi skapa vinnare utan förlorare? Torsdag 5 november.

Jakten på en mördare (Drama). Den 20 mars, 1989, försvinner den tioåriga Helén Nilsson spårlöst i det lilla skånska samhället Hörby. Några dagar senare hittas hennes kropp och en intensiv jakt på hennes mördare inleds. Detta är upptakten till det som kom att bli den största brotts utredningen i Sverige sedan mordet på statsminister Olo fPalme. De första åren kantas polisutredningen av grova misstag och personlig prestige inom polismyndigheten som försvårar utredningen. Men mot alla odds och trots hopplösa förutsättningar, ofta motarbetade av den egna organisationen, lyckas till slut polisen hitta den skyldige. Söndag 15 november.

December:

Vår tid är nu. I jul är det premiär för sista säsongen av den älskade och hyllade dramaserien. Det blir en specialsäsong på fyra avsnitt som utspelar sig sommaren 1951, alltså mellan den första och andra säsongen. Vår tid är nu – 1951 regisseras av Måns Herngren och för manus svarar Ulf Kvensler.